Presentatie van PSV: Het ultieme fanboek aan Mark van Bommel [verslag]

Vol goede spanning reden we woensdag naar Eindhoven. Op weg naar de uitreiking van hét ultieme fanboek van PSV. Echte PSV fan’s zijn we weliswaar niet, maar mijn kleine grote vriend is de ultieme voetbalfan. Alles wat met voetbal te maken heeft wordt door hem verslonden, bekeken en ook belezen. Dus we vonden dat we wel in aanmerking kwamen om hierbij aanwezig te zijn.

Als ik zo naar al die kleine voetbalfans keek die daar die dag rond liepen dan kreeg ik weer vertrouwen in de toekomst. Het was helemaal niet erg dat je ook fan bent van Ajax en Feijenoord. Het was het voetbal wat al deze kleine fans bond. En zo moet het toch ook zijn? Het plezier van het spel staat voorop bij deze fans.

Als eerste kregen de kleine fans een rondleiding aangeboden die werd verzorg door 2 dames van PSV. Zij hebben er echt een super rondleiding van gemaakt. Ze maakte leuk contact met de kleine fans en wisten over alles wat we zagen en waar we liepen leuke en interessante verhalen en anekdotes te vertellen.

Wist jij bijvoorbeeld dat PSV al 23 keer landskampioen is geweest? Vast wel. Wist jij dat PSV is ontstaan als vrije tijd vermaak voor de mensen die bij Philips werkte? Vast wel. Maar wist jij ook dat PSV expres voor de ingang van de kleedkamer van de tegenstander een drempeltje heeft gelegd? Vast niet! En dat verwarming in de kleedkamer van de tegenstander op koud staat? Vast niet. Zelfs de stoelen in de dug-out van de tegenstander zitten minder lekker dan die van de PSV spelers.

Een mooi eerbetoon is er in het stadion ook voor Frits Philips. Een van de eigenaren die niet in de dure sky-boxes zat, maar “gewoon” tussen de echte voetbalfans. Voetbal zoals voetbal bedoelt is, om plezier te hebben. Zijn stoeltje op de tribune blijft sinds zijn overlijden altijd leeg. Hoe mooi!

Tijdens de rondleiding moesten de kleine voetbalfans vragen beantwoorden. Ieder antwoord gaf een letter en als je alle vragen goed had beantwoord vormde de letters een zin. Je raad vast al welke zin…. PSV Fanboek. Het zal je niet verbazen dat alle kids dit goed hadden. Allemaal echte PSV fans dus. Of gewoon slimme kindjes die goed hebben opgelet bij de rondleiding. Die werd echt heel leuk verzorgd.

 

De meiden maakte contact met alle kleine fans en speelde het spel af en toe mooi mee. Zo werd mijn kleine grote vriend geïnterviewd toen hij voor het persbord stond. Normaal staan daar de voetballers en/of coach na de wedstrijd de pers te woord. Nu dus mijn kleine grote vriend. Schuw is hij niet want hij heeft 3x gescoord en stond de pers goed te woord. Jong geleerd is oud gedaan?

Na de rondleiding was dan het moment daar. De presentatie van het boek aan Mark van Bommel en zijn zoon Ruben. De kleine voetbalfans kregen allemaal de tijd om hun prangende vragen te stellen aan Mark of Ruben. De meeste vragen werden aan Mark gesteld. Wat een sympathieke kerel is dat. Heel geduldig en vol passie gaf hij antwoorden op alle vragen. Echt een waardige ambassadeur voor de voetbalsport en PSV in het bijzonder.

Uiteraard werd de gezellige middag afgesloten met een handtekening en een foto van Mark van Bommel. Ook deze trotse moeder kon het niet laten en ging met Mark op de foto. Maar dat is weer een ander verhaal…..

Een hartelijk dank aan PSV en Voetbal International voor deze middag. Onderweg naar huis werd er driftig in het boek gebladerd en gelezen. De feitjes en mooie verhalen vliegen mij nu nog steeds geregeld om de oren. Leuk dat voor deze kleine voetbalfan voetbal en de prestaties van de voetballers voorop staat. Genieten van de sport in zijn puurste vorm. Ik hou ervan!

Hét ultieme fanboek van PSV bestel je hier >>>>

Share

About Stephanie Govers

stephanie@vanbachum.eu'
Mijn naam is Stephanie Govers en ik ben de Trotse Moeder van een dochter van 10 jaar en een zoon van 8 jaar.

Check Also

4 tips om een leuke avond te organiseren met je kinderen

Kinderen zijn zeer creatief en verzinnen snel activiteiten waarmee zij zichzelf kunnen vermaken. Naast de …

Share
Share