Waar moet je als moeder op letten bij het kopen van nieuwe werkschoenen?

Ga je als stoere moeder aan de slag met het onderhoud aan de tuin? In dat geval is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Verklein de kans op ongelukken door werkschoenen te kopen. Werkschoenen kopen beschermen je voeten tegen een vallende steen, tegen een pijnlijke onderkant van je voet na een dag spitten in de tuin, enzovoorts. Het kopen van werkschoenen is echter niet altijd even gemakkelijk. Waarop moet je letten? In dit artikel zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje, die jou op weg helpen!

Tips bij het kopen van werkschoenen
Bij het kopen van werkschoenen is het allereerst erg belangrijk, dat de schoenen de juiste maat hebben. Je wilt er zeker van zijn dat je niet begint te schuiven in de schoen. Het vergroot de kans op blaren en maakt dat je minder kracht kunt zetten, wanneer je bijvoorbeeld met een schop werkt. Daarbij komt een werkschoen vaak tot boven je enkel. Op deze manier worden ook je enkels beschermd tegen het vallen van stenen, of het stoten van je voet tegen andere materialen om je tuin te onderhouden. Sommige werkschoenen zijn voorzien van een verstevigde neus, voor extra bescherming.

Andere beschermende hulpmiddelen
Naast de werkschoenen zijn er verschillende andere beschermende hulpmiddelen voor stoere moeders, die de tuin aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan kniebeschermers, die goed van pas komen bij het leggen van stenen. In plaats van kniebeschermers zou je ook voor een matje kunnen kiezen, wanneer je onkruid wilt wieden. Het voorkomt dat je met je knie direct op een harde ondergrond zit. Mocht je met een heggenschaar werken, dan kunnen oordoppen wenselijk zijn. Kies hierbij voor oordoppen die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Handig, wanneer je ze ook draagt bij het gebruik van je grasmaaier op benzine.

Juiste tuingereedschap kopen
Heb je de beschermende middelen voor het onderhouden van je tuin in huis? In dat geval wil je als stoere moeder goed tuingereedschap hebben! Voor het onderhoud aan je gazon kun je een grasmaaier of een grastrimmer overwegen. Het onderhouden van de heg of een grote struik in de tuin doe je met een elektrische heggenschaar. Deze werken heel eenvoudig en soepel. Het wieden van het onkruid kun je met de hand doen, door gebruik te maken van een onkruidbrander. De onkruidbrander is vooral interessant voor het wieden van onkruid tussen je tegels op het terras.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …