Wat heb je nodig in de kraamperiode?

mama baby yogaRust, Reinheid en Regelmaat, zijn de drie R’s die door veel mensen, waaronder kraamverzorgenden, uiterst belangrijk worden gevonden voor je pasgeboren baby en voor jou, als moeder. In de praktijk lukt het meestal wel met die Reinheid. De Regelmaat wordt min of meer afgedwongen door de voedingstijden van je kindje, maar die Rust……

Soms, wanneer je partner een paar dagen thuis is, kom je wel aan je rust toe, maar wanneer de eerste dagen voorbij zijn, wordt er toch -naast de zorg voor je baby- weer van je verwacht dat je het minimale in het huishouden ook weer langzaamaan oppakt. En zeker wanneer de kraamhulp weg is, komt er dan een heleboel op je af.

Ga voor jezelf na wat het allerbelangrijkste is. Waarschijnlijk kom je tot de conclusie dat dat de zorg voor jezelf en voor je baby is. Maar daarmee ben je er niet, want hygiëne in huis is ook belangrijk en wanneer er kraamvisite komt, is het ook gezellig wanneer je beschuit-met-muisjes kunt trakteren. Ook de maaltijden zijn niet alleen voor je baby essentieel, maar ook voor jou. Hoe ga je dat allemaal managen? Hieronder een paar tips die je kraamtijd een stuk aangenamer maken en waardoor jij je kunt focussen op het herstellen van de bevalling en het verzorgen en genieten van je baby:

  • Keuken, toilet en badkamer moeten uiteraard schoon zijn, maar ramen wassen, kasten opruimen en andere huishoudelijke taken hoeven echt niet bovenaan je prioriteitenlijst. Leg de lat een stuk lager, je prioriteiten leggen nu elders!
  • Kraamvisite kan ook meehelpen. Er is niets mis met het vragen aan de visite om even de was mee op te vouwen terwijl je aan de koffie zit! De boodschappen voor de kraamvisite kun je prima vooraf in huis halen.
  • Maak het je gemakkelijk wat koken en boodschappen doen betreft: bestel je boodschappen online en laat ze thuisbezorgen. Zo kun je, op een moment waarop het jou uitkomt, je boodschappen doen, hoef je zelf niet te sjouwen (de boodschappen worden tot in de keuken bezorgd) en spaar je geld uit doordat je niet verleid wordt tot impulsaankopen. En je wint er nog tijd mee ook!
  • Zeg nou eerlijk, dat is toch geen luxe wanneer je het alternatief bekijkt: met je pasgeboren baby in de auto, met maxi-cosy en al in de winkelwagen en dan door de gangen zwoegen tot je alles bij elkaar hebt. Dan alles weer uit de winkelwagen in de auto en thuis nog een keer sjouwen. En dan maar hopen dat je baby’tje rustig door alles heen slaapt?
  • Gezond eten is belangrijk, maar daar hoef je niet uren voor in de keuken te staan. Op ah.nl staan allerlei snelle en gezonde recepten waarvan je de ingrediënten in één keer aan je boodschappenlijst kunt toevoegen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en dat je lekker eet!
  • Probeer tussendoor te slapen. Zet de telefoon even uit en ga na een voeding, gelijk met je baby, even liggen. Zo herstelt je lichaam sneller en blijf je fitter. Ook dat is geen luxe!

 

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …