De kerstwens van Sneeuwkonijntje

Sneeuwkonijntje zou dit jaar heel graag een vriendje als kerstcadeau willen hebben. Als ze naar de Kerstman gaat om haar kerstwens af te leveren, komt ze onderweg steeds allerlei dieren tegen die haar hulp nodig hebben. Pas als de Kerstman haar na al die avonturen thuis brengt met zijn arrenslee, beseft Sneeuwkonijntje dat ze er zelf voor heeft gezorgd dat haar wens in vervulling is gegaan.

Recensie
Het boek De kerstwens van Sneeuwkonijntje trekt meteen de aandacht. Bij mij vooral door de aandoenlijke prent op de voorzijde van dit prentenboek, bij mijn dochter vooral door het gebruik van glitterfolie. Wanneer we het boek open slaan zien we al snel dat op elke bladzijde de prent voorzien is van glitter effecten. Dit maakt dat de prenten – letterlijk en figuurlijk – schitterend zijn! Dankzij de paginagrote illustraties kun je optimaal genieten van de aandoenlijke sfeer die het verhaal met zich meebrengt.

Het verhaal begint in het huis van Sneeuwkonijntje. Zij schrijft een brief aan de Kerstman en eigenlijk heeft het konijntje slechts één wens: een vriendje! Snel loopt het witte konijn naar de brievenbus, maar helaas de postbode vliegt net weg. Er zit niets anders op dan de brief hoogstpersoonlijk te gaan brengen bij de Kerstman. Zo volgt Sneeuwkonijntje het licht van de Poolster, want daaronder staat het huis waar ze zijn moet. Steeds als ze denkt er bijna te zijn, is het licht dat ze ziet ergens anders van afkomstig en ontmoet ze andere dieren. Elk dier dat ze tegenkomt heeft wel hulp nodig en zo komt het dat Sneeuwkonijntje uiteindelijk met minder spullen aankomt bij het huis van de Kerstman. De Kerstman belooft haar met de arrenslee naar huis te brengen en daar staat Sneeuwkonijntje een warm welkom te wachten. Alle dieren die ze heeft geholpen zijn naar haar huis gekomen om haar te bedanken.
Een mooi, warm verhaal over de medemens helpen en vriendschap. Beter had de kerstboodschap niet verwoord kunnen worden!

De kerstwens van Sneeuwkonijntje – Rebecca Harry
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …