Bloedtest voor syndroom van Down

De bloedtest om bij ongeboren baby’s te bepalen of zij het syndroom van down hebben komt voorlopig niet in Nederland. Zo was gister te lezen op Nu.nl. In andere landen zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein is test vanaf maandag beschikbaar. Ook in de Verenigde Staten, China en Hongkong is de test al beschikbaar. In Nederland zullen we toch nog even moeten wachten. De bloedtest is na verwachting pas met 1 á 2 jaar in Nederland.

Op dit moment word onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de bloedtest in Nederland. Omdat het allemaal erg technische is moet er gekeken worden hoe de test in Nederland kan worden ingevoerd.  

Bron

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Slechts 25% van zwangeren kiezen voor prenatale test

Tijdens je zwangerschap sta je onder controle van de verloskundige – of als daar een …

Share
Share