Bear jojo’s: gemaakt van 100% fruit en wat groente [smaaktest]

Bear jojo’s zijn een nieuwe en pure fruit snack, gemaakt van 100% vers fruit en een klein beetje groente. Er komen absoluut geen toegevoegde suikers, fruitconcentraten of conserveringsmiddelen aan te pas.

yoyo-bear-recensie-copyright-trotse-moeders-1De Bear jojo’s worden gemaakt in Zuid-Afrika. De fabriek biedt werkgelegenheid aan vrouwen uit de regio. Het unieke BEAR productieproces start met de beste verse vruchten en groenten van het seizoen die van over de hele wereld binnenkomen en deze, zonder het te verwarmen of koken (de vitaminen, mineralen en voedingsvezels blijven bewaard), samen te persen. Vervolgens wordt het fruit met zorg gebakken op lage temperatuur (42°C) in een traditionele fruitoven. Dit zorgt ervoor dat al het verse fruit en groenten hun gezonde voedingswaarden behouden. Tot slot wordt het gedroogde fruit met de hand gesneden en opgerold tot een jojo.

Naast dat Bear erg lekker en gezond is, heeft het van origine Engelse Bear ook een leerzaam spaarsysteem. Bij ieder zakje zit een kaartje van een land met daarop welke wilde dieren in het land leven en hoe je ‘hallo’ in de taal zegt. Kinderen kunnen sparen voor 10 ‘bearcodes’ en deze insturen naar Bear waarna zij een landkaart krijgen met stickers die zij op de landkaart kunnen plakken.

yoyo-bear-recensie-copyright-trotse-moeders-2Smaaktest
Tot zover de informatie van de leverancier. Maar… minstens zo belangrijk is of het wel lekker is! Hoe gezond iets ook is, en hoe leuk het ook verpakt is, wanneer het niet smaakt, zullen kinderen er niets van willen eten!

De proef op de som: samen met mijn zoon probeer ik de frambozensmaak. Lekker onderweg in de trein even samen snoepen. Ik had bovenstaande informatie niet gelezen en was verrast door de leuke kaart die in de verpakking zat. Veel info op een prima manier, mijn zoon heeft zich er goed mee vermaakt.

Behalve die kaart, zaten er twee rollen snoep in. Ze voelden een beetje kleverig aan, maar mijn handen werden er gelukkig niet plakkerig van. Toen proeven natuurlijk: eerst een klein hapje. Dat viel gelukkig mee, dus daarna hebben we allebei lekker de hele rol opgesnoept. Dat is prettig: doorsnoepen terwijl je weet dat het geen kwaad kan, dat het zelfs gezond is.

Mijn zoon en ik vonden de smaak allebei lekker. Het was niet uitgesproken frambozensmaak, het smaakte een beetje appelstroop-achtig, maar de smaak was intens en daardoor kun je lang met één Bear jojo doen. Lekker kleine hapjes en genieten dus!

yoyo-bear-recensie-copyright-trotse-moeders-4

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share