My cake pop factory

Een tijd terug ben ik per ongeluk besmet met het cakepop virus. Ik hield wel al van bakken. Decoreren daarentegen was niks voor mij. Het ging mij vooral om de lekkere hapjes. Ik hield ook wel van experimenteren naast de gewone cupcakes met smaken. Een vriendin van mij vertelde over cakepops en dat heb ik de dag daarna gelijk gemaakt. Het leuke er aan vind ik dat je eindeloos kan combineren met smaken en structuren.

Het basisprincipe is cake, verkruimeld, mengen met glazuur. Daar balletjes van draaien en die op een stokje dopen in chocolade. Maar dit principe kan je eindeloos variëren. Cake kan in verschillende smaken, maar ook bijvoorbeeld koek verkruimeld. En bindmiddel kan van jam, maar ook van bijvoorbeeld pindakaas en monchou. Daarnaast verkopen ze candy melts in speciaal zaken. Candy melts zijn te krijgen in verschillende kleuren en smaken naar vanille. Dit kun je smelten om de balletjes in te dopen.

Zoals eerder gezegd ben ik goed in het bedenken van smaken en combinaties. Echter is het leuke van cakepops dat je er ook hele leuke creaties van kan maken en daar hielp dit boek enorm bij! Het boek My Cake Pop Factory staat vol leuke ideeën hoe je op soms hele simpele manieren in allemaal thema’s leuke cake pops kan maken. Zo heb ik voor een verjaardag eens cadeautjes gemaakt en voor Pasen cake pop paaseieren en bijtjes.

Ben je nou nog een beginner met cakepops? Ook dan is het een fijn boek. In het begin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een basis cakepop maakt. Een boek dus voor beginners, maar ook voor de wat geoefende cakepop makers onder ons.

My Cake Pop Factory – Angie Dudley
Kookboek, hardcover, 80 pagina’s, Becht
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

 

About Nora

l.ahles@almere-speciaal.nl'
Jonge moeder van een Jesse (2009). Parttime leerkracht. Gescheiden (2011) na huwelijk van 3 jaar. Hou van lezen, koken en mijn grote verslaving: social media.

Check Also

Waarom is iDEAL de populairste betaalmethode in Nederland?

iDEAL is een van de bekendste online betaalmethodes in Nederland. Tegenwoordig worden er veel en …