Dierenpark Amersfoort

Alweer bijna vier jaar oud en gek op dieren. Haar lievelingsdieren zijn met stip op 1 een Eenhoorn, dan een ijsbeer en dan een giraffe. De hoogste tijd dus om met mijn oudste dochter een bezoek te brengen aan de dierentuin! Samen met haar nichtje van dezelfde leeftijd en haar moeder gaan we voor een dagje uit richting DierenPark Amersfoort. Vanaf de snelweg wordt deze op verschillende borden goed aangegeven en is daardoor goed en makkelijk te bereiken, ook met het Openbaar Vervoer.  Om de auto te parkeren betaal je €7,- per dag.

Mijn nichtje en schoonzus zijn vaker in deze dierentuin geweest, maar de afgelopen twee jaar niet meer. Goed om te vergelijken dus!

DierenPark Amersfoort heeft een mooie en uitnodigende ingang. Door middel van duidelijke borden die de verschillende richtingen aangeven en een plattegrond welke je bij de ingang ontvangt, krijg je vrij snel een idee van dit overzichtelijke park. Omdat de opzet open en ruim is, kun je (kleine) kinderen goed in de gaten houden zonder ze de hele tijd aan je hand te hoeven houden. Dat vind ik heel fijn! Ook kunnen kleine kinderen al goed de dieren zien zonder opgetild te hoeven worden. Zo zijn er uitsparingen van glas of trapjes om over het hek te kunnen kijken; ideaal!

De prijzen variëren van gratis (kinderen t/m twee jaar) tot €19,50 (kinderen boven de twaalf jaar en volwassenen). Wat ik jammer vind, is dat je voor verschillende attracties   in het park extra moet betalen. Voor een ritje in de draaimolen of treintje betaal je €1,- per persoon. Ik begrijp best dat ze de mensen niet onbeperkt in deze attracties kunnen toelaten, maar een 5-ritten kaartje bij de entreeprijs inbegrepen o.i.d. zou mij een fijner idee geven.

Maar wat is DierenPark Amersfoort een prachtige dierentuin  zeg! Dat was het al, maar de veranderingen die doorgevoerd zijn, hebben het er alleen nog maar mooier en beter op gemaakt. Zo is de bewegwijzering prachtig, helder en duidelijk; de website heel toegankelijk; veel gedigitaliseerd (zo kun je bijvoorbeeld 24-uur per dag live de olifantenkudde bekijken via de website!), een spannend Dinobos en organiseren ze door het hele jaar heen heel leuke evenementen en activiteiten. Op dit moment is het kleine olifantje Kyan natuurlijk ook een prachtige trekpleister, want wat is hij lief!

Ook de Klim-route boven de verschillende verblijven vind ik een verademing. Met name jonge kinderen zijn vaak vooral geïnteresseerd en gefocust op spelen en vaak in mindere mate op de dieren. Via deze ‘nieuwe manier’ van de dieren zien (touwbruggen boven de verblijven en met een glijbaan weer naar beneden), combineer je die twee, wat het leuk(er) maakt voor zowel jong als oud.

De kleine dames hebben de dag van hun leven. Vooral de touwbruggen zijn immens populair. En uiteraard de draaimolen en het treintje. Misschien kunnen we wat deze leeftijd en deze meiden betreft het volgende uitstapje beter maken naar een pretpark, maar zelf kom ik graag een keer terug! Dan misschien wel alleen of met wat oudere kinderen. Dit park draagt op een speelse en educatieve manier bij aan de bewustwording van de dieren op onze aardbol en dat we daar heel zuinig op moeten zijn en heel goed voor moeten zorgen! Een aanrader en absoluut een bezoekje waard!

 

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Prachtige “er-op-uit-actie” van Trust [korting-actie]

Met drie pubers in huis zijn er regelmatig spullen nodig voor “bij de computer”. Gaming …