Nintendogs + Cats: honden en katten voor de Nintendo 3DS

Screenshot 2014-09-10 at 20.04.43nintendogs™ + cats maakt de speler “het baasje” van zijn of haar eigen jonge hondjes en katjes, om er overal voor te zorgen en mee te spelen. De levensechte 3D-beelden en realistische reacties van de beestjes maken het allemaal net echt, je schattige puppy lijkt echt tot leven te komen in de palm van je hand. Als je je naar hem toebuigt, komt hij je vrolijk begroeten met een lik op je gezicht!

Recensie

We hebben thuis een (hele leuke) hond, dus toen mijn dochter Nintendogs + cats mocht uitproberen voor deze recensie, verwachtte ik dat ze haar kans zou grijpen om voor een kat te kunnen zorgen. Ze is een echt dierenvriendje en is ook dol op haar cavia’s, maar aangezien ik erg allergisch ben voor katten, zit dat er thuis niet in.

Screenshot 2014-09-10 at 20.32.11Toch werd het een hondje. Nu hebben de puppy’s waar je uit kunt kiezen ook wel een enorm grote schattigheidsgraad! En het lijkt net echt, zeker in 3D. Ik kan me haar keuze dan ook goed voorstellen. Toen kwam het moeilijkste: de naam. Onze konijnen heten Snufje en Knabbeltje, je ziet dat we uitblinken in het vinden van bijzondere namen 😉

Het Nintendo-hondje kreeg na lang beraad en overleg met haar broers de naam “doggy”. En toen kon er gespeeld worden. Het leuke is dat het altijd goed is, je kunt als kind gewoon gaan proberen en komt er vanzelf achter hoe het spel werkt.

Screenshot 2014-09-10 at 20.32.26Uiteraard is aaien en voeren logisch, er moet goed voor een diertje worden gezorgd, zelfs als het een digitaal beestje is, en ook jonge kinderen weten dat dat behalve aaien ook betekent dat er eten en drinken moet zijn. En het hondje moet worden uitgelaten.

Wanneer dit soort basisvaardigheden goed uitgevoerd worden, komen er al snel meer mogelijkheden. Je kunt dingen kopen, zoals speelgoed voor het hondje. Favoriet bij mijn dochter is de “bellenblaas”. Ze blaast dat echt in de Nintendo en er verschijnen zeepbellen op het scherm waar het hondje enthousiast naar hapt (ook favoriet bij onze eigen hond).

Wanneer je nog verder vordert, kun je ook deelnemen aan wedstrijden. In onderstaand filmpje krijg je een beetje een idee van het spel en de mogelijkheden:

Thuis is het spel een groot succes en wordt de Nintendo 3DS vaak gepakt om weer “even met het hondje te spelen”. Screenshot 2014-09-10 at 20.32.45Prettig is dat het hondje niet ‘dood’ gaat wanneer het een week lekker weer is en de Nintendo niet gepakt wordt. Inmiddels mogen ook haar broers voor het hondje zorgen (je kunt dit spel niet met meerdere tegelijk spelen) en ook zij vinden het leuk, met name het spelen en het uitlaten van het digitale hondje, waarbij ook anderen honden mee kunnen spelen is favoriet.

Je zou kunnen zeggen dat kinderen er ook iets van leren (zorgen voor een dier), maar ik vind het vooral een erg vriendelijke en leuk spel.

nintendogs™ + cats
Nintendo, game
Bestel nintendogs™ + cats voor de 3DS hier >>>>

 

nintendo-hoesje-met-naam

Wat ook leuk is, zijn de hoesjes voor de Nintendo, met naam van je kind er op. Niet alleen leuk om te zien, maar ook handig: je ziet meteen van wie de Nintendo is en je kind zal eerder geneigd zijn zijn of haar Nintendo op te ruimen, wat ook beter is voor het onderhoud.

Je kunt deze hoesjes voor Nintendo DS (type Lite , DSi of 3Ds) in verschillende kleuren voor € 12,95 bestellen, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Animal Crossing: New Horizons [bespreking]

Hallo allemaal! Jozef hier, met een nieuwe recensie! Sorry dat deze recensie zo laat is, …