Tellen met fruit

Zó leuk is leren tellen nog nooit geweest! Leer spelenderwijs de 6 basiskleuren, 6 soorten fruit en… tellen van 1 tot en met 6: 1 rode appel, 2 groene peren, 3 gele bananen, 4 oranje sinaasappels, 5 paarse pruimen en 6 blauwe druiven. Daarna is het tijd voor een memorie – of dobbelspelletje. Achterin het boek Tellen met fruit zijn spelregels, 12 memoriekaartjes, 2 dobbelstenen en 4 scorekaartjes opgenomen. Er zijn acht spelvariaties, van heel eenvoudig tot en met een spelletje dat je met meerdere personen speelt en waarbij je de score bijhoudt op de scorekaartjes.

Recensie
Tellen met fruit
is echt helemaal leuk. Niet alleen kan je je kindje leren tellen van 1 tot en met 6, het leert ook 6 basiskleuren en 6 soorten fruit. De tekeningen zijn een feest om naar te kijken en vervelen nooit.

Wat het boekje vooral bijzonder leuk maakt is dat er achterin een memory- en een dobbelspel is gemaakt. Beide moet je uitknippen en bijvoorbeeld plastificeren en dan kan je het geleerde uit het boekje in de praktijk brengen door memory te spelen en de bananen of de appels bij elkaar zoeken. Of gooi met de dobbelsteen en benoemt de cijfers en de kleuren. Een erg leuk telboekje met een extraatje.

Tellen met fruit – F.C.M. Ghering
Peuterboekje, hardcover, 23 pagina’s, Gheringbooks

Lees ook:
De wereld van Eric Carle
Draakje leert het wel
Kleuter woordenboek

Share

About Hanneke Blanksma

hannekeblanksma@hetnet.nl'

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …

Share
Share