Vaders, waarom kinderen niet zonder kunnen…

karinvandewielfotografieVandaag is het dan weer zo ver: Vaderdag! Misschien heb je vanochtend samen met je zoon of/en dochter al een heerlijk ontbijt op bed gemaakt voor de papa des huizes of gaan jullie vanmiddag nog iets leuks doen. Vaders laten de opvoeding meestal wat losser dan de moeders en hierdoor gaat er geregeld wat mis als papa de leiding heeft denk aan: een kamer vol rotzooi, verkeerde (afschuwelijke) kleding combinaties of nog erger etenswaren tegen het plafond… Toch zijn vader heel belangrijk in de opvoeding van je kind, maar waarom eigenlijk? Vijf redenen waarom een vaderfiguur zo belangrijk is voor kinderen.

5 redenen
1. Stoere spelletjes
Vaders spelen vaak veel wilder met hun kinderen als moeders. Denk aan spelletjes als hun kind in de lucht gooien en stoeien. Hoewel jij je druk maakt om deze ‘veel te wilde’ spelletjes is dit juist goed voor de ontwikkeling van je kind. Kinderen leren zo om met spanning en angst om te gaan.

2. Goede ontwikkeling op sociaal gebied
Vaders zijn in hun communicatie veel directer dan moeders. Ze vragen vaker naar verklaringen en stellen meer wie, wat, wat, waar vragen.  Hierdoor zorgen ze voor een goede ontwikkeling op sociaal gebied.

3. Doorzetten
Papa leert zijn kind zijn of haar grenzen te verleggen. Moeders zijn vaak veel zachter dan vaders en snelle bij een valpartij snel toe met een pleister en een kusje. Een vader zegt eerder: kom op, het valt wel mee!

4. Goede voorbeeld
Als kinderen zien hoe hun vader liefdevol met hun moeder omgaat, leert hij of zij de normen en waarden van het gezinsleven. Ook krijgen jongens een goed voorbeeld hoe ze met vrouwen/meisjes om horen te gaan.

5. Eigen manier van opvoeden
Elke ouder voedt zijn kind natuurlijk ander op. Zo is er ook een verschil tussen vaders en moeders. Vaders nemen meer risico’s, hebben meer zelfvertrouwen en uiten hun woede sneller. Je kind kan deze karakter eigenschappen veel leren

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een verrassing voor Vader Pluis

Tactisch uitgebracht, kort voor Vaderdag, is het nieuwe kartonboekje Een verrassing voor Vader Pluis. Een …