Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee je je vanaf de geboorte bezig houdt. En jij niet alleen. Een van de standaard vragen van de (kraam)visite is of je kindje al doorslaapt… En dat houdt niet op. Ook wanneer je kindje een dreumes of een peuter is, zul jij te maken hebben met slaap, en met veranderingen daarin, en misschien ook met problemen. En jouw omgeving zal zich er hoogstwaarschijnlijk mee bemoeien.

Onderbouwde informatie

Natuurlijk zijn goedbedoelde adviezen soms prettig en kun je er wat aan hebben, maar wanneer je behoefte hebt aan onderbouwde informatie is er het boek Slaap! Voor dreumes en peuter van Susanne Willekes. Het boek is uitgegeven als paperback van 320 pagina’s door uitgeverij Unieboek | Spectrum.

Slaap! Voor dreumes en peuter bekijk / bestel je hier >>>>

Veel

Wat mij vooral opvalt is dat er zoveel over slaap te vertellen valt. En dit gaat dan alleen over de dreumes-peuter slaap. Voor de baby had Susanne Willekes al een prima boek geschreven. Mijn kinderen zijn niet meer in de doelgroepleeftijd, maar dat neemt niet weg dat ook in de informatie interessant vind. En dat ik had gewild dat ik dit boek had, toen mijn kinderen klein waren!

Algemeen

Slaap! Voor dreumes en peuter is het vervolg op het succesvolle debuut en de bestseller van Susanne Willekes, de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland. Waar haar eerste boek zich richtte op hoe je je baby kan laten doorslapen, komen nu de kinderen van 1 tot 4 jaar aan bod. Deze levensfase brengt weer nieuwe slaapproblemen én oplossingen.

Willekes vertelt over de meest voorkomende issues waar ouders tegenaan lopen: de ‘flesverslaafde’ dreumes die driemaal per nacht staat te gillen om melk, de peuter die zijn middagslaapje plotseling weigert, kinderen die niet meer in hun eigen bed willen slapen, uit hun ledikant klimmen of last hebben van nachtmerries. Behalve de kinderen de vaardigheid van het (door)slapen bijbrengen komt er ook een deel aan mental coaching voor ouders bij kijken. Dit boek biedt tips, tricks, tools en de nodige handvatten om ook dreumesen en peuters beter te leren slapen en voor het hele gezin de stress te verlichten.

Voor een leesfragment, klik <hier>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

4 tips voor een peuter die niet slaapt

Sliep je kindje heerlijk door in de babytijd, maar is dat nu in de peutertijd …

Share
Share