’n dagske Plopsaland – met K3 [verslag]

k3-plopsa-hanneke-copyright-trotse-moeders-3Er werd gejuicht, gegild, gesprongen van blijdschap door Sofie (6) en Izzy (4) toen zij hoorden dat we met z’n drietjes naar Plopsaland Hasselt zouden gaan! En dan ook nog met een optreden van K3!!!

De ochtend van vertrek begint vroeg! Sofie is om 6.00 al wakker en na een paar boekjes vind ze het om half zeven echt tijd om op te staan. ‘Je weet toch nog wel dat wij vandaag naar Plopsaland gaan?‘ Een mooi moment om het leren klok kijken te combineren met een dagje uit.

Om 9.00 zijn beide meiden niet meer te houden en dus besluiten we te gaan, maar wel heel langzaam. Omgekeerde versie van het spelletje wie is het snelste. Dit spelletje was zo goed gelukt dat wij aankwamen toen het park open ging. Heerlijk om de spanning op die verwachtingsvolle snoetjes te zien, om te smelten!

plopsaland-verslag-hanneke-copyright-trotse-moeders-02We worden bij binnenkomst welkom geheten door Maya de bij en haar vriendjes en meteen valt Sofie haar oog op de zweefmolen. Onderling is in een split second beslist dat ze daar in willen.

Prima, maar…. Izzy mag nog niet alleen, wat betekent dat ik mee moet (slik). Hoezeer ik als kind van de zweefmolen hield, nu zou ik ‘m liever overslaan. Gelukkig zit Izzy veilig naast me in de duoschommel. Mijn angst kon ik (aan het einde van de middag na de 6e keer) gelukkig omzetten in plezier, want de meiden vonden het heerlijk om te zwieren.

We hebben die ochtend van veel attracties kunnen genieten en de wachttijd viel overal reuze mee ondanks het feit dat er best veel mensen waren.

Rond het middaguur brak buiten het zonnetje door en hebben ze in de buitenspeeltuin heerlijk met water en zand gespeeld. Ook de klimberg met glijbaan was een uitdaging (en uitputtingsslag). Wat was Sofie trots toen het haar gelukt was!

k3-plopsa-hanneke-copyright-trotse-moeders-5 plopsaland-verslag-hanneke-copyright-trotse-moeders-01

Op tijd vertrekken wij naar het theater voor het optreden van K3. Het is al aardig druk, maar wij hebben een mooi plekje. k3-plopsa-hanneke-copyright-trotse-moeders-2We houden elkaar bezig met zelfverzonnen spelletjes en het optreden gaat bijna beginnen, en dan… ‘Mam, ik moet plassen’, dus gaan we plassen. Het was inmiddels zo druk dat ik eigenlijk al wist dat bij terugkomst de show voor ons niet te zien zou zijn.

En dat bleek ook zo. Ik heb de meiden even een voor een op mijn nek genomen, dus zij hebben in ieder geval wel wat gezien. En dat was goed voor ze!! Ze zongen en dansten wel mee op een afstandje. Want in de hal was de muziek goed te horen.

En doordat er zoveel mensen bij K3 waren, zagen die 2 slimmeriken dat de attracties zowat leeg waren, en zij waren nog lang niet dolgedraaid. Dus op naar de volgende ronden met K3 als live achtergrondmuziek. En dat klonk, zoals altijd prima!! Ik word er in ieder geval vrolijk van!

Om toch een foto voor trotse moeders te bemachtigen heb ik de kinderen in de ballenbak gedumpt en ben ik lichtelijk gebruik gaan maken van mijn ellebogen. Wel beschaafd natuurlijk. En het is gelukt!

k3-plopsa-hanneke-copyright-trotse-moeders-1

Om mij heen zag ik heel enthousiaste kinderen en ouders en daaruit kon ik wel opmaken dat het een leuke show was geweest.

Na nog flink rondgespeeld en gedraaid te hebben in het schip, de ‘achtbaan in het donker’, de eendjes en natuurlijk de zweefmolen werd het langzaam tijd om naar huis te gaan. In de auto waren we het unaniem eens, zo’n leuke dag hadden we nog nooit gehad.

k3-plopsa-hanneke-copyright-trotse-moeders-4

Plopsaland Hasselt is een uitstekend park voor kinderen in de leeftijd tot een jaar of 10. Bij iedere attractie staat bij welke hoogte een kind zelf, onder begeleiding of niet mag. Dit wordt nog een gecheckt met een meetlat door een medewerker. De medewerkers waren zeer vriendelijk en het park ziet er schoon en zeer verzorgd uit. Namens ons drieën een echte aanrader!!

Voor fans van K3 en van Plopsa is het goed om te weten dat K3 in Plopsa Indoor Coevorden zal zijn in het weekend van 30 en 31 mei 2015

About Gastblog

d.ahles@settembrini.nl'
Een gastblog is geschreven door iemand die geen vaste blogger of recensent is van TrotseMoeders.nl.

Check Also

Nieuwe K3-film in de maak: K3 – Dans van de Farao

Na het succes van de eerste film met Hanne, Marthe en Klaasje, krijgt K3 nu …