Zelf geoogst

Ook zonder tuin en groene vingers kun je met de revolutionaire moestuinkistjes-methode je eigen groente kweken. Een paar kistjes, potgrond en zaden is alles wat je nodig hebt. Wat je vervolgens in de keuken doet met die giga-oogst, ook daar geeft dit boek antwoord op met kleurrijke, simpele en superlekkere recepten. Dus, handen uit de mouwen: telen, oogsten en elke dag lekker iets uit eigen kistjes eten. Met de revolutionaire moestuinkistjes methode kan iedereen – écht iedereen – moestuinieren.

Recensie
Wanneer je kinderen hebt is het superleuk om zelf groente in de tuin te verbouwen. Wie denkt dat je daar een echte moestuin nodig heeft, zit er naast. Want met dit boek heb je in korte tijd een leuke “moestuin” in je eigen achtertuin of op je balkon. Want moestuinkistjes kun je overal plaatsen en moeilijk is het helemaal niet.

Geïnteresseerd blader ik in Zelf geoogst en ik wordt meteen vrolijk. Dit boek is echt iets voor mij! In de tuin had ik eerder al aardbeien, tomaten, sjalotjes en diverse kruiden, maar sinds een tijdje moet ik het doen met een balkon. De eerste kruiden zijn daar al present, maar ik ga zeker meer verbouwen op mijn balkon. Reden? Ik vind het zelf erg leuk om te doen en mijn dochter geniet er ook ontzettend van. Die verzorgd de plantjes goed en vindt het super interessant om te zien hoe een zaadje zich ontwikkelt tot een plant waar groente of fruit aan komt. Uiteraard wil je al dat lekkers dat je kweekt ook opeten en zelfs daar is aan gedacht bij dit boek. Want er staan niet alleen tips voor het tuinieren in, ook staan er heerlijke recepten in zodat je verrassende maaltijden kunt maken met je zelfgeoogste groente, kruiden of fruit!

Zelf geoogst is een praktisch handboek dat je helpt je eigen groente en fruit te verbouwen. Zo blijkt bijna alles goed in potgrond te groeien, als je er maar goed voor zorgt. Veel ruimte heb je niet nodig, wat simpele kistjes (of potten) volstaan. Heb je geen groene vingers dan nog moet het zeker wel lukken als je de adviezen en aanwijzingen uit het boek op volgt.

Puur natuur, zonder bestrijdingsmiddelen en super lekker! Bovendien is het eten verser dan vers, want het komt vanuit je tuin of balkon, zo vanuit de keuken op je bord terecht!

Kookboeken, paperback, 120 pagina’s, uitgeverij Snor

 

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Toen we onlangs de verjaardag van de tweeling vierden, stond de tafel weer vol met …