Magnificent Baby: rompers net even anders

Rompers met magneetsluiting in plaats van drukknoopsluiting; iets nieuws in de baby wereld en alleen daarom al interessant om uit te proberen. Ik kies voor een kleine maat rompertje voor mijn pasgeboren dochter. De romper tijdperk start immers direct na de geboorte, dus lijkt zij me de ideale proefpersoon. De printjes zijn erg leuk zowel voor jongens als voor meisjes. Ik kan bijna niet kiezen. Uiteindelijk besluit ik voor de walvisprint met de roze bies te gaan. Ook kies ik voor een maat 62, hoewel deze waarschijnlijk nog een beetje groot zal zijn. Dan kan ik er in ieder geval de hele zomer nog plezier van hebben.

De eerste indruk van deze romper is goed. De print is in het echt ook erg leuk en de stof voelt fijn aan. De kracht van het magneetje valt mij niets tegen; niet te zwak waardoor je bang bent dat deze tijdens het dragen steeds open gaat en niet te sterk zoals bij sommige drukkers waar je de stof zo ongeveer kapot trekt bij het aan en uit doen. Dit type romper is er 1 met voorsluiting met een magneet bij de hals en midden op de buik. Qua sluiting prima, maar alleen overslag rompertjes zijn niet mijn favoriet. Ik vind het vaak niet mooi zitten onder de rest van de kleding. Maar dat is gewoon kwestie van wat je zelf handig en mooi vindt en doet niets af van het systeem.

De sluiting tussen de beentjes gaat door middel van een flap waarbij de magneetjes richting buik zitten in plaats van tussen de beentjes. Niet alleen geeft dit de hele romper een leuke ‘fifties’ uitstraling, ook lijkt me dit comfortabeler dragen. Ideaal.

Ik ga de romper maar eens op mijn dochter uitproberen. Zij is 5 weken oud en 54 cm lang. De lengte valt mij mee. Ik had verwacht dat de romper, zijnde maat 62, aan de lange kant zou zijn. De romper is wel, zoals verwacht, aan de brede kant. Echter met een bijpassend broekje kan deze romper doorgaan voor bovenkleding en valt de brede pasvorm niet meer op.

De magneten werken prima. Mijn dochter doet nog niet veel meer dan een beetje spartelen, maar ik geloof dat deze manier van sluiten ook zeker een bewegende peuter overleeft. Waar ik het grote voordeel zie bij deze manier van sluiten is wanneer je een druk bewegende peuter even van een schone luier wilt voorzien. Vaak zijn ze al bezig weg te lopen voordat je die vervelende drukknoopjes tussen de benen goed dicht hebt. Een velletje ertussen in zo’n situatie is dan vaak het gevolg. Deze romper heb je met 1 ‘veeg’ goed dichtzitten. Wederom: ideaal!

Mijn romper heb ik ondertussen ook van een wasbeurt voorzien. De kleuren en de stof blijven mooi en de magneetjes zijn nog net zo sterk. Zeker een aanrader deze rompertjes van Magnificent Baby.

De rompertjes van Magnificent Baby zijn te koop via de webshop Jeej. Klik hier voor meer informatie.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 0 – 3 jaar

Voor de leeftijdsgroep 0-3 jaar is het aanbod aan speelgoed enorm groot. Ouders willen vaak …

Share
Share