Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe meubels?

Het aanschaffen van een compleet nieuw interieur is natuurlijk hartstikke leuk. Je kunt diverse stijlen met elkaar mixen en matchen en zo je eigen stijl creëren. Er zijn echter enorm veel verschillende soorten meubels die door enorm veel verschillende partijen worden aangeboden, hierdoor kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien.

Ben jij op zoek naar een meubel dat perfect aansluit op jouw smaak en wensen, maar vind je het lastig om een goed meubel te vinden? Wij geven je een paar handige tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe meubels!

Naar welke meubels ben je op zoek?

Voordat je begint aan de jacht naar het perfecte interieur, is het verstandig om eerst vast te stellen welke meubels je echt nodig hebt. Het zou zonde zijn als jij je budget opmaakt aan decoratie en meubels die je eigenlijk niet nodig hebt en hierdoor de nodige meubels niet kunt halen. Wanneer je gaat verhuizen heb je natuurlijk niet zoveel nieuwe meubels nodig als wanneer je het ouderlijk huis verlaat. Onze tip: maak van te voren een duidelijke lijst en bepaal welke meubels jij echt nieuw moet aanschaffen.

Een nieuwe eettafel

Een van de grotere meubels is de eettafel. Dit meubel is niet te missen in ieder interieur en het is dus zeker een meubel waar je goed over na moet denken. Er zijn verschillende factoren die erg bepalend zijn voor de look en feel van de eettafel. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de vorm en de afmeting. Deze factoren hebben veel invloed op de uitstraling van het interieur en je moet hier dus goed over nadenken. Heb je een kleinere ruimte waar de eettafel in komt? Dan staat een ronde tafel hartstikke mooi. In een grote ruimte staat een rechthoekige eettafel dan weer perfect. Denk dus goed na over wat voor soort tafel jouw ruimte nodig heeft.

De perfecte eettafelstoelen

Wanneer je een nieuwe eettafel aanschaft, is de kans groot dat je ook op zoek bent naar nieuwe stoelen voor aan de tafel. Je wilt natuurlijk wel dat deze met elkaar matchen. Bedenk van te voren goed hoeveel stoelen om jouw tafel passen. Als je aan tafel zit is het wel fijn als je niet met je ellebogen tegen de persoon naast je aan zit. Een richtlijn die je hiervoor kunt gebruiken is 70 cm voor een stoel aan ruimte en houd tussen twee stoelen minimaal 10 cm vrije ruimte over. Bepaal van te voren ook of je graag eetkamerstoelen wil met armleuning of zonder. Op deze manier kun je al snel stoelen uitsluiten en maak je de zoektocht voor jezelf gemakkelijker.

Meubels van goede kwaliteit

Misschien wel de allerbelangrijkste eigenschap van meubels is de kwaliteit. Als de kwaliteit van een meubel niet goed is, kun je al snel weer nieuwe halen en dat is het laatste wat je wil. Ben je op zoek naar meubels van de beste kwaliteit voor een scherpe prijs? Bekijk dan het assortiment van partijen zoals UrbanSofa. Zij hanteren een unieke formule: fabrieksverkoop van kwaliteitsmeubels geproduceerd met aandacht voor het milieu.

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Zo kun je ook in de winter in je tuin zitten!

Men hoeft zich geen zorgen te maken om in de winter gebruik te maken van …