Maya de Bij: de gestolen framboos – DVD recensie

Screenshot 2015-08-07 at 09.50.34Dag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meest van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Ik beleef de leukste avonturen met mijn vrienden: Shelby de slak, Max de worm … en Willy natuurlijk! Hij is superlui en een echte lekkerbek … Maar hij is mijn allerbeste vriend. Samen gaan we op avontuur! Ga je mee?

Inhoud:
– De gestolen framboos
– De verloren mestballen
– De worstelwedstrijd
– Willy en Maya maken ruzie
– De geboorte van Maya

Recensie
IMG_2344Een erg grappige dvd over de avonturen van Maya de bij. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ‘oude’ Maya nog in mijn hoofd had en niet direct enthousiast was toen deze dvd ons huis binnen kwam. Maar samen met mijn kinderen voor de tv veranderde mijn mening over Maya.

De Maya van nu heeft een flinke metamorfose ondergaan en is erg grappig om naar te kijken. De titel sprak onze kinderen direct aan, de gestolen framboos. Wat zou er gaan gebeuren in dit avontuur? Voor twee kinderen die dol zijn op frambozen was dit een grote vraag.

IMG_2349
Voor het jaarlijkse mieren fruitfeest hebben de mieren een heerlijke framboos gevonden. Deze zullen ze op de feestdag die eraan zit te komen aan de koningin geven. IMG_2342Willy die met Maya aan het spelen is kan komt bij toeval de framboos tegen en kan er bijna niet afblijven. Maar wanneer de mieren vertellen waar het voor is lukt dat toch.

Alleen heeft Lara de tor ook meegeluisterd en zij neemt de framboos mee om hier lekker van te kunnen eten. Bij het ontdekken van de verdwijning is Willy net in de buurt en krijgt de schuld en wordt er van verdacht de framboos op te hebben gegeten. Maya en Willy zullen het tegendeel gaan bewijzen in dit grappige avontuur.

Naast het avontuur van de framboos staan er nog vier andere verhalen op de dvd die ook erg leuk zijn om te kijken. De afzonderlijke filmpjes duren net iets langer dan tien minuten.

Maya de Bij: de gestolen framboos
Bekijk op bol.comDVD, 1 disc, 5 afleveringen, Studio 100
Bestel deze DVD hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …