Zonnebrand voor de hele dag: P20

Screenshot 2014-05-02 at 10.35.09P20 is in meer dan 20 landen een toonaangevend zonnefilter. Ook in Nederland kent dit zonnemerk veel vaste gebruikers. Niet voor niets, want P20 hoef je maar één keer per dag aan te brengen (dus ook nog eens zuinig in gebruik!) terwijl het de huid laat bruinen en beschermt tegen UVA en UVB-straling. En… P20 mag, als één van slechts enkele merken, claimen dat het ‘Very Water Resistant’ is.

Recensie

Ter recensie kregen we een probeerverpakking P20, factor 30 toegestuurd. Dat kwam goed uit, want we zijn in de meivakantie lekker met onze ongebruinde velletjes naar Spanje op vakantie gegaan. En daar scheen de zon, dus moest er “gesmeerd” worden. En dat is met P20 geen enkel probleem.

De flacon die wij kregen, was een handige spray. De zonnebrand is een olieachtige substantie en smeert heel goed uit. Doordat bij het verdelen, de huid even glimt, kun je goed zien waar je de zonnefilter hebt aangebracht en is de kans dat je een stukje overslaat klein. Ik vond de spray niet erg aangenaam ruiken, maar eenmaal aangebracht verdwijnt de geur snel.

Voor mijn oudste was factor 30 niet voldoende, hij heeft een hele tere huid en was nog nauwelijks in de zon geweest. Voor hem heb ik dus factor 50 gebruikt en ik zou dat ook aanraden bij hele kleine kinderen. Maar voor de rest van het gezin voldeed P20, factor 30 prima voor een weekje Spaanse zon! Wel bleek 40 ml nèt te weinig voor een heel gezin dagelijks insmeren, dus ik zou een grotere fles adviseren wanneer je op vakantie gaat.

Het fijne van P20 is dat je slechts één keer per dag in hoeft te smeren om de hele dag beschermd te zijn. Dat is niet alleen praktisch op vakantie, maar ook prettig wanneer je kinderen op een zonnige dag naar school gaan en daar veel buiten spelen. Toen mijn kinderen nog kleuters waren, smeerde ik ze tussen de middag altijd nog een keer in, zodat ze ook ’s middags geschermd waren tegen de schadelijke straling van de zon, maar wanneer kinderen overblijven is het met P20 een prettig idee dat ze de hele dag lekker naar buiten kunnen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze verbranden.

Bestel de P20, factor 30 zonnefilter hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Dermatoloog Leenarts: de waarheid over after-sun

Nee, je blijft echt niet langer bruin. En nee, in de zon zitten is nog …