Dood door WC-papier

Screenshot 2014-10-12 at 14.51.10Ben bedenkt van alles om geld te verdienen om te voorkomen dat zijn moeder en hij uit hun huis gezet worden. Zijn vader is dood en sindsdien proberen ze zo goed en zo kwaad mogelijk de eindjes aan elkaar te knopen, of zoals Ben zegt: eerst verdween het lekker zachte wc-papier uit huis, toen werd de kabel voor de tv afgesloten en dat was slechts het begin.

Recensie

Wanneer mijn 10-jarige zoon een boek leuk vindt, leest hij het in één adem uit. En “Dood door WC-papier” is zo’n boek. Hoewel…. leuk is niet helemaal de goede term, want hij werd op een gegeven moment ook erg verdrietig van het boek.

Zelf vind ik het altijd mooi om te zien wanneer een boek een van mijn kinderen weet te raken. Of het nu is dat ze hardop gaan lachen of dat het ze aan het denken zet, een goed boek doet iets met je. Dit boek zit vol humor en leuke weetjes, maar zorgde ook voor traantjes bij mijn zoon. Dood door WC-papier is namelijk een tragisch einde, zelfs voor een vis….

dood-wc-papier-trotse-moeders

Het boek is vlot geschreven en neemt de jeugdige lezer echt direct mee in het verhaal van Benjamin die probeert door het verzinnen van slogans geld te winnen om te voorkomen dat hij samen met zijn moeder het huis uit gezet gaan worden. Screenshot 2014-11-08 at 16.04.50Enorm creatief is Benjamin en de manier waarop dat beschreven is is erg komisch. Tegelijkertijd is het spannend omdat het wel erg lastig is om met het winnen van wedstrijden de huur te betalen en je moeder te kunnen laten studeren.

Regelmatig worden in het boek “brieven” van Benjamin afgedrukt als ook reactie op de brieven en ingezonden slagzinnen van Benjamin. Daarnaast staat het boek vol “weetjes” die allemaal met toiletten en WC-papier te maken hebben. Van aantallen geproduceerde rollen toiletpapier per dag  tot de duurste WC ter wereld. Je kunt na het lezen van dit boek een heleboel feiten vertellen, wat mijn zoon dan ook graag doet!

Echt een keer een heel ander soort boek, een aanrader voor kinderen vanaf een jaar of 10.

Dood door wc-papier – Donna Gephart
Bekijk op bol.comPaperback, 288 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-11-08 at 16.04.31

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De melkweg school

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als …