Slingball – recensie

Screenshot 2015-08-07 at 19.40.34Djubi Slingball set met twee rackets en twee ballen. De rackets zijn voorzien van een speciale haak, waaraan je het elastiek van het Djubi foam-balletje haakt. Trek strak, laat los en… lanceer!

Het balletje kan tot wel 25 meter ver weg schieten! Je kunt samen spelen: schiet de bal over naar jouw medespeler, die m weer opvangt met het racket. Leuk voor de camping, op een grasveld of op het strand; de balletjes blijven drijven! Geschikt vanaf 5 jaar.

Screenshot 2015-08-09 at 09.45.49Recensie
Deze speelset kwam net ter recensie binnen voordat we een lang weekend naar een Duingalow in Duinrell zouden gaan. En aangezien we daar ’s morgens en ’s avonds ook wat te doen wilden hebben, kon dit mooi mee.

We hadden droog weer, dus buiten spelen voordat het park open ging, ging prima. Hoe het spel werkt, hadden de kinderen al snel uitgevonden: er zit een haak op het racket waar je de lus die aan het balletje zit aan kunt doen. Naar achter trekken en loslaten en na even oefenen vliegt het balletje meters weg!

slingball-copyright-trotse-moeders-1

De bedoeling is dat de ander, met het racket (wat eigenlijk een soort vangnetje is) de bal dan weer op weet te vangen. Dat duurde wel even, de bal gaat vrij ver en richten was in eerste instantie lastig voor de kinderen (ik heb de bal tot twee keer toe uit de dakgoot mogen vissen…. Verder werd onze hond er na enige tijd ook erg enthousiast van en die rende vrolijk met de kinderen mee 😉

slingball-copyright-trotse-moeders-4

Toch lukt het na enige tijd al best goed om wat beter te mikken en te vangen. Maar ook wanneer het ‘mis’ ging, was de pret er niet minder om. Ook voor “grote mensen” is dit leuk om te doen. Wanneer het lukt hoe het bedoeld is, is het een prima spel. In de “oefenfase” leidt het tot hilariteit en in ieder geval veel beweging in de buitenlucht. Kortom: een aanrader!

slingball-copyright-trotse-moeders-5

Gelukkig is er ook een aparte set met twee extra ballen los te bestellen, want hoewel we tot nu toe nog geen bal zijn kwijtgeraakt (“knock on wood”) lijkt me dat dit wel een keer gaat gebeuren en dit speelgoed zullen we niet snel beu worden!

Bekijk op bol.comEen Djubi Slingball set kun je hier bestellen >>>>

slingball-copyright-trotse-moeders-3 slingball-copyright-trotse-moeders-2

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

4 knusse plekjes om tijd te spenderen met je familie

Het is zondagmiddag en plots staan je ouders voor de deur. Hartstikke leuk, maar waar …

Share
Share