Mijn Fijne Geluiden Boekje

mijn-fijne-geluiden-boekjeDat poëzie en prenten een heel fijne combinatie zijn, blijkt uit het kleurrijk poezieprentenboek ‘Mijn Fijne Geluiden Boekje’ van Edward van de Vendel en Mattias de Leeuw. Edward van de Vendel schreef de vrolijke versjes over alledaagse geluiden. De een heel poetisch, de ander lief. Dan weer speels of met een knipoog. Maar zeker steeds heel herkenbaar. Mattias de Leeuw voorzag de gedichtjes van lieve illustraties waardoor ‘Mijn Fijne Geluiden Boekje’ er uitstekend in slaagt het gevoel van ‘thuis’ op te roepen.

Recensie:

Mijn dochters van 2,5 en 4 jaar laten zich graag uit dit boek voorlezen. De versjes hebben een prettige melodie en de tekeningen zijn eenvoudig, doch boeiend. Voorlezen is echt een feestje! Samen gaan we opzoek naar de geluiden uit de versjes en de meiden ontdekken iedere keer weer nieuwe dingen in de tekeningen of gedichtjes.
Mijn kinderen hebben iedere voorleesbeurt een andere favoriet, maar die van mij blijft voorlopig deze:

‘Klop op de deur – grote zus
Niemand zeggen – trustekus’

Mijn fijne geluiden boekje – Edward van de Vendel & Mattias de Leeuw
Poezieprentenboek, hardcover, uitgeverij De Eenhoorn
Bestel dit boek hier >>

About Eefke

eefkebouwmeister@gmail.com'
‘81, vrouw, dol op mijn drie meiden van net 1jaar, 2,5 en 4 jaar, altijd een camera in m’n hand & schrijfblok in mijn tas, skiën, gek op feestjes & uitgebreid tafelen met lieve vrienden & goede wijn

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …