Mijn Fijne Geluiden Boekje

mijn-fijne-geluiden-boekjeDat poëzie en prenten een heel fijne combinatie zijn, blijkt uit het kleurrijk poezieprentenboek ‘Mijn Fijne Geluiden Boekje’ van Edward van de Vendel en Mattias de Leeuw. Edward van de Vendel schreef de vrolijke versjes over alledaagse geluiden. De een heel poetisch, de ander lief. Dan weer speels of met een knipoog. Maar zeker steeds heel herkenbaar. Mattias de Leeuw voorzag de gedichtjes van lieve illustraties waardoor ‘Mijn Fijne Geluiden Boekje’ er uitstekend in slaagt het gevoel van ‘thuis’ op te roepen.

Recensie:

Mijn dochters van 2,5 en 4 jaar laten zich graag uit dit boek voorlezen. De versjes hebben een prettige melodie en de tekeningen zijn eenvoudig, doch boeiend. Voorlezen is echt een feestje! Samen gaan we opzoek naar de geluiden uit de versjes en de meiden ontdekken iedere keer weer nieuwe dingen in de tekeningen of gedichtjes.
Mijn kinderen hebben iedere voorleesbeurt een andere favoriet, maar die van mij blijft voorlopig deze:

‘Klop op de deur – grote zus
Niemand zeggen – trustekus’

Mijn fijne geluiden boekje – Edward van de Vendel & Mattias de Leeuw
Poezieprentenboek, hardcover, uitgeverij De Eenhoorn
Bestel dit boek hier >>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share