The first years – Sounds for silence

De Sounds for silence van The first years is een apparaat dat je baby helpt in slaap te raken. Volgens de fabrikant heb je met dit apparaat meer dan 90% succes om huilende baby’s te kalmeren door de zes rustgevende geluiden en zes melodieën van Mozart. De Sound for silence is makkelijk mee te nemen, overal te plaatsen, heeft een sleeptimer en een regelbaar volumen. Het apparaat is ontwikkeld door Docter Harry Zehnwirth, die ruim 25 jaar pediatrische ervaring heeft.

Recensie
Als ik dit witte apparaat voor het eerst zie, doet het me op de één of andere manier denken aan een Tell-Sell reclame. Het ziet eruit als een Amerikaans muziekapparaat die niet erg van deze tijd is. De The first years – Sounds for silence blijkt inderdaad ook ontwikkeld te zijn door een Amerikaanse kinderarts.

Het apparaat bevat 6 melodieën van Mozart en belooft dat het je huilende baby rustig maakt. Mijn baby is inmiddels 6 maanden oud en huilt eigenlijk alleen als hij trek heeft. Ik probeer het apparaat daarom maar eerst gewoon uit als hij ligt te spelen. Als ik de pianofunctie probeer, lacht hij wat en gaat verder met spelen. Omdat mijn kind de laatste dagen wat snel gefrustreerd is tijdens het spelen (op de buik rollen lukt wel, terug nog niet en meneer baalt ook als hij niet bij z’n speelgoed kan), laat ik het muziekje wat langer aan staan. Hij lijkt het wel leuk te vinden en speelt wat langer door op z’n buik dan normaal, lijkt het.

Dan probeer ik de muziekdoos om in slaap te vallen. ’s Avonds rond 19.00 uur levert dat hier nooit problemen op, maar overdag gaat het slapen vaak wat minder goed. Ik zet eerst de functie ‘rustgevende geluiden’ aan. Dit klinkt als een soort geruis en doet mij denken aan de geluiden tijdens mijn zwangerschap, bij het luisteren naar het hartje. Deze geluiden lijken mijn baby van een half jaar oud weinig te doen. Ik kan mij er wel iets bij voorstellen dat het hele jonge baby’s van een paar weken oud misschien wel rust geeft, doordat het lijkt op geluiden uit de baarmoeder. Op de verpakking staat trouwens niet aangegeven voor welke leeftijd het bedoeld is, er wordt alleen over “baby’s” gesproken.

Als de rustgevende geluiden niets lijken te doen, zet ik de piano-functie weer aan en loop naar beneden. Na een tijdje ervaren mijn man en ik de pianogeluiden door de babyfoon als zenuwachtig en ook mijn zoon lijkt er niet bepaald door in slaap te vallen. Na 10 minuten zet ’t ik apparaat maar weer uit. Nog geen twee minuten later slaapt hij. De belofte op de voorkant van de doos (“Baby in slaap helpen”) gaat voor ons in elk geval niet op. Wellicht is dit een fijn apparaat als je een huilbaby hebt, maar daar kan ik – gelukkig – niet over oordelen.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Geniet van een heerlijke nachtrust om overdag energiek te zijn voor je kinderen

Voel je je als ouder de hele tijd moe? Dat is zo gek nog niet. …

Share
Share