Disney-weken bij Pathé

lionking170Toen ik zelf nog een kind was, kwam er (althans, zo herinner ik het me) ieder jaar een nieuwe Disney film uit. Ik ben in een dorp opgegroeid, zonder bioscoop, maar wanneer er een echte Disneyfilm uitkwam, gingen we naar “de stad”, bijna 20 kilometer verderop, en keken we die in een ‘echte bioscoop’.

monstersinc170Mijn kinderen zien nog steeds veel films in ‘de echte bioscoop’, omdat ik regelmatig met hen naar premières ga en ook tussendoor wel eens met ze naar de film ga. Maar de meeste films, zien ze op televisie. Nog vanaf de ‘oude’ video-banden die ik heb, via DVD of Blu Ray of online, via Netflix. Allemaal op het televisiescherm, wat natuurlijk prima is, maar je mist daardoor de echte bioscoopervaring.

frozen170Achtentwintig Pathé bioscopen, verspreid door het hele land, hebben daarom een aantal klassiekers van Disney in huis gehaald, die ze in de september 2016 zullen tonen, zowel in de originele (Engelstalige) versie als in de Nederlands gesproken versie.

toystory170Zelf heb ik Toy Story in de bioscoop gezien, toen deze uitkwam, maar de andere drie films die gedraaid gaan worden, ken ik alleen van video of DVD. Monsters Inc., The Lion King (De Leeuwenkoning) en Frozen, samen met Toy Story zijn dat de vier Disney films die de hele maand september in de bioscoop te zien zullen zijn. Ik ga in ieder geval met de kinderen naar The Lion King. Niet alleen is dat een prachtige film, ook de manier waarop het landschap in beeld gebracht wordt, is volgens mij op een groot scherm adembenemend.

En Frozen wil ik sowieso graag gaan kijken. Die heb ik al erg vaak gezien en die verveelt mij (en mijn dochter) nooit. Ach, eigenlijk denk ik dat ik ze alle vier wil gaan zien met de kinderen. Iedere week één Disneyfilm, tijdens de Pathé Disneyweken, dat klinkt goed!

Onderstaande bioscopen doen allemaal mee met de Pathé Disneyweken. Tickets zijn in de bioscoop te koop of online te bestellen via <deze link>.

pathedisneywekenfinal2_1440x320

Pathé Arena, Pathé De Munt en Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé De Kuip en Pathé Schouwburgplein (Rotterdam), Pathé Buitenhof, Pathé Scheveningen en Pathé Spuimarkt (Den Haag), Pathé Amersfoort, Pathé Arnhem, Pathé Breda, Pathé Delft,Pathé Eindhoven, Pathé Groningen, Pathé Haarlem, Pathé Helmond, Pathé Maastricht, Pathé Tilburg, Pathé Zaandam en Pathé De Kroon (Zwolle); CineMec Ede, CineMec Nijmegen en CineMec Utrecht; Foroxity Roermond en Foroxity Sittard; Movie Unlimited Almelo, Movie Unlimited Kampen en Movie Unlimited Zevenaar.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Nieuwe Downton Abbey film [informatie en trailer]

Toen ik naar de première van de eerste Downton Abbey film ging, had ik nog …