De grote pinguinreis [recensie]

In het prentenboek De grote pinguïnreis van Christian en Fabian Jeremies gaan de vrienden Pim en Paultje op wereldreis. Kun jij ze vinden op de grote gedetailleerde zoekplaten? Dit vrolijke zoekboek voor alle leeftijden werd vertaald door Jozua Douglas.

Pim en Paultje beleven samen een nieuw avontuur. Maar dit keer gaan ze een stuk verder van huis: Pim en Paultje maken een wereldreis! Zoek je weer mee?

Recensie:
Heerlijk altijd, die zoekboeken. En ik ben fan van deze omdat hij zo ontzettend vrolijk en schattig is. Hij is bovendien lekker groot, dat maakt dat je heerlijk kunt verdwijnen in het kijken naar al die mooie dingen en kleine verstopte grapjes en verhaaltjes op de pagina.

Ik vind het wel fijn dat er ook een verhaal beschreven staat zodat je het niet helemaal uit je eigen verhalenkoker hoeft te halen, waar ik niet altijd zin in heb. Je kunt daarmee ook tafereeltjes uit de tekst terugvinden in de afbeeldingen. En je kunt er ook gewoon voor kiezen om dan een rondje Paultje zoeken te doen en dan juist weer een rondje tante Esmeralda. Het is leuk dat er zo veel verschillende figuurtjes zijn die je op iedere pagina weer kunt vinden.

In De grote pinguinreis gaan Pim en Paultje op reis met de zoekmachine van Pim. Ze komen overal terecht: op het station, in de sneeuw, aan zee, in het oerwoud. Het vraagt overigens veel van je concentratie om door al die pinguïns heen net die ene of dat ene tafereeltje te vinden, dus ook als ouder kan je aan de bak!

Voor uren lees- en kijkplezier. Iedere keer kun je er waar wat anders van maken door de focus op iets anders te leggen.

De grote pinguïnreis – Christian en Fabian Jeremies
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken …