Kinderen in andere landen steunen: dit zijn de mogelijkheden

Het wordt steeds duidelijker dat er een enorme ongelijkheid is in de wereld en dat het soms moeilijk is om kansarme landen te helpen. De Gates foundation van Bill Gates kwam er bijvoorbeeld achter hoe ongelooflijk moeilijk het was om ziektes als polio uit de wereld te helpen. Zij stopten meer dan vier miljard dollar in het project en alsnog bleek het bijna onmogelijk om de ziekte aan te pakken.

Er zijn enorm veel mogelijkheden op het gebied van hulpfondsen. We kennen veel organisaties die zich hard maken voor situaties in kansarme landen en hierbij worden vaak ook kinderen geholpen. Echter geven mensen soms aan geen volledig vertrouwen te hebben in de manier waarop grote organisaties het geld besteden. Ze zijn vaak op zoek naar andere manieren om een kind te helpen. Om te zorgen dat het geld echt op de juiste plekken terecht komt.

Een kind sponsoren
Eén van de mogelijkheden om een kind te helpen en een goed beeld te krijgen van de manier waarop het geld wordt gebruikt is door middel van een sponsorkind.

Hierbij wordt namelijk gekeken naar wat het geld toe kan voegen aan een kind en wat er allemaal moet gebeuren om de situatie van een kind te verbeteren. Als donateur weet je welk kind je helpt en wat er nodig is om dit kind te helpen. Hierdoor heb je dan ook de mogelijkheid om te volgen hoe jouw geld wordt geïnvesteerd in het verbeteren van het leven van een kind. Door een kind te sponsoren, weet je zeker dat jouw investeringen op een goede plek terecht komen en goed worden ingezet.

Een kind helpen door één specifieke foundation te helpen
Er zijn heel veel kleinere foundations die kinderen in kansarme landen helpen. Hierbij wordt gekeken naar een specifiek doel en worden alle hens aan dek gezet om dit doel te behalen. Denk maar terug aan de Gates Foundation, die in enkele jaren tijd polio tot een minimum wist te beperken en met behulp van anderen een heuse toilet- en afvoersysteem aanlegden zodat men minder snel ziek kon worden. Op die manier kon er dan ook gemakkelijk gekeken worden naar de mogelijkheden en kon men zorgen dat de juiste samenwerkingen worden aangegaan.

Sinds kort heeft ook Jeff Bezos – oprichter van Amazon – een fonds opgericht om de klimaatverandering in de wereld te bestrijden. Dit fonds heeft Bezos het Bezos Earth-fonds genoemd.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share