De organizing agenda

Een praktische alles-in-één agenda die je overzicht geeft over werk en privé. En die je helpt je leven te structureren. Met 101 tips, praktische stickers en handige invullijstjes. Nou… De omslag belooft een hoop. Dat klinkt erg handig en daar houd ik wel van.

Deze agenda was  voor 2013 dus hem echt in praktijk nemen, kan helaas nog niet. Hij ligt lekker op tijd in de winkels, zal maar zeggen. Misschien is dat dus al de eerste stap in het goed organiseren. Je begint gewoon meer dan ruim op tijd. Eigenlijk vind ik het jammer, want deze agenda nodig wel gelijk uit tot gebruik. Hij oogt inderdaad erg handig. De agenda heeft een ringband waardoor je hem zowel opengeklapt kan gebruiken, als half. Wat je zelf makkelijk vindt. Het enige nadeel van hem dubbelklappen is dat elke week twee pagina’s beslaat. Je kan dus niet in één oogopslag alle afspraken van die week zien.

De weken zijn handig ingedeeld uitgaande van een drukke werkende vrouw die ook het huishouden runt. Heel herkenbaar! Je hebt naast de dagen van de week ook notitie ruimte voor de boodschappen die je nog moet halen, om je onkosten en kilometerstand te noteren, om je maaltijden voor de hele week te plannen, om aan te kruisen welke kamers je gaat schoonmaken en je eigen “vrije” krabbels. Hierdoor is deze agenda echt eentje om altijd bij je te hebben.

Naast de 52 weken van het jaar vind je in deze agenda een hoop meer. Standaard onderdelen zoals een jaarplanner, feestdagen en schoolvakanties overzicht, kalender en persoonlijke memorandum. Maar ook planlijstjes. Oftewel wat mag je niet vergeten als je op vakantie gaat, hoe kom je de Kerst door, welke cadeaus heb je voor wie in de kast liggen en wat heb je van wie geleend en visa versa. Ik krijg hier persoonlijk de kriebels van. Veel te betuttelend naar mijn smaak.

Door de gehele agenda heen vind je allerlei tips. Niet alleen van de auteurs zelf, maar ook van collega organizers. Verschillende onderwerpen van verschillende organizers. Het is niet meer dan logisch dat hiervan er een aantal aanspreken en een aantal niet. Bij de ene tip gaan inderdaad mijn nekharen overeind staan en bij een andere wordt ik blij. Gelukkig zijn de tips geen overkill aan teksten en informatie. Dit is redelijk in balans met de weken van het jaar.

Als met al is het een zeer praktische agenda. Geen leuke of gezellige agenda, maar een werkagenda om al het reilen en zeilen van een werkende vrouw thuis te regelen. Ondanks dat ik erg van praktische oplossingen houd, vind ik deze agenda wel erg betuttelend. Ik snap dat dit voor velen een houvast kan zijn, maar ik merk dat ik er juist een beetje rebels van wordt. Maar als je daar doorheen kan kijken of juist goed gedijd onder lijstjes, dan is dit een goede agenda voor jou.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share