Paultje: de liefste mama

Screenshot 2015-04-06 at 12.47.06Mama Konijn vraagt zich af waar Paultjes manieren gebleven zijn. Zo heeft ze hem toch niet opgevoed? Voor Liefste-Mamadag geven Paultje en zijn broertjes en zusjes haar daarom wat ze graag wil: ze worden vijf brave konijnenkinderen! Paultje richt meteen een konijnenopvoedschool op, waar ze zich goed leren wassen en oefenen op hun tafelmanieren. Dat wordt een mooie verrassing voor mama! 

paultje de liefste mama 2 Recensie
Paultje: de liefste mama
is het nieuwste boek uit de kinderboekenserie Paultje. Dit schattige konijntje schittert al in een hele reeks prentenboeken waarin de uiteenlopende thema’s aan bod komen. Allemaal thema’s en onderwerpen die goed overeenkomen met de belevingswereld van kleuters. Ook in dit boek sluit het weer naadloos aan.

Een prentenboek dat perfect past bij Moederdag, maar ook daarbuiten gelezen kan worden. Welk kind vindt zijn moeder namelijk niet de liefste mama van de hele wereld?

Het boek is opgehangen aan dus het onderwerp Moederdag, maar gaat eigenlijk over opvoeden en luisteren. Braaf zijn. Wederom een thema dat in elk gezin bruikbaar is en voor elk kind een herkenbaar thema is. Een boek waarmee je als ouder ter allen tijden mee uit de voeten kunt.

Screenshot 2015-04-06 at 12.49.08

De illustraties zijn zoals gewend bij Paultje weer om door een ringetje te halen. De tekeningen (of moet ik schilderijtjes zeggen?) zijn prachtig, kwetsbaar en vol details. paultje de liefste mama 3Je kunt er uren naar kijken. Elke keer zie je weer wat nieuws en valt een andere prent opeens weer op. Een feest om naar te kijken als je naar het verhaal aan het luisteren bent.

En het verhaal? Bij ons is hij favoriet! Om op één avond voor te lezen is het nog best veel tekst. Je moet er even de tijd voor nemen of hem in stukken hakken dat je het over meerdere voorlees momenten uitspreidt. Dat is trouwens goed te doen; er zitten voldoende haakjes in om een pauze in te lassen.

Het verhaal verveelt niet en blijft leuk om voor te lezen EN om naar te luisteren. Een aanwinst in elke boekenkast!

Paultje, de liefste mama – Eve Tharlet & Brigitte Weninger
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Laat je moeder schitteren

Als moeder zijnde kan je al genieten wanneer je gewoon lekker naar je kinderen aan …