Mijn eerste buitenboek

mijn_eerste_buitenboek_nicola_daviesKikkers kwaken in het voorjaar, op een zomerse dag zoemen de bijen, herfstbladeren dwarrelen door de lucht, vogels laten sporen achter in de sneeuw. Het zijn de eerste indrukken die de natuur op een kind maakt. Dit is een opmerkelijk boek waar gedichtjes, recepten, feiten en indrukken elkaar afwisselen. Van strandjutten tot eendjes voeren, van het kijken naar eekhoorntjes en wormen tot het maken van een bramentaart of een vetbol. Het herinnert ons eraan, dat de natuur direct buiten onze voordeur begint en dat er veel te beleven en ontdekken valt.

Recensie:
Leer de seizoenen kennen met Mijn eerste buitenboek! Dit boek neemt je mee op reis: het laat de natuur zien in de verschillende jaargetijden. Zo zie je het ontstaan van kikkers en de vrolijk huppelende lammetjes in de lente. Jonge vogeltjes die geboren worden en het bijzondere karakter van een boshut bouwen in de zomer. De wind die hard blaast en de opkomst van de spinnen in de herfst. En leer je alles over de bomen in de winter en het voederen van vogels in de strenge wintermaanden.

mijn eerste buitenboekVoor jong en oud is dit een schitterend boek om te lezen en te bekijken. De prachtige prenten van Mark Hearld geven een natuurgetrouw beeld van de natuur, maar geven het boek ook heel veel sfeer. Je waant je even midden tussen de bomen, het groene gras en geniet van een schitterende regenboog. De tekst is geschreven door kinderboekenschrijfster Nicola Davies en geeft de lezer veel informatie over dieren, planten en natuurverschijnselen.

De korte, bondige teksten zorgen ervoor dat ook de aandacht van de jonge lezertjes behouden blijft. Kinderen zijn erg leergierig en dit boek is aantrekkelijk om door te bladeren. Leuk om voor te lezen aan peuters en kleuters, maar ook een prima boek voor kinderen die zelfstandig kunnen lezen. Mijn dochter geniet van de verhalen en schotelt mij vaak weetjes voor uit het boek. Zelf vind ik het ook heerlijk om door het boek te bladeren: de illustraties en teksten zijn goed op elkaar afgestemd dat het boek waarschijnlijk vaker open is dan dicht…

Mijn eerste buitenboek – Nicola Davies
Prentenboek, 109 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

5 tips voor de leukste kinderfoto’s

Voor je het weet zijn jouw kinderen alweer de deur uitgevlogen. De tijd gaat zo …

Share
Share