Baas over het avondmaal: ouders of kind?

Uit het onderzoek van online supermarkt Smaak blijkt dat thuis het kind de baas is over de avondmaaltijd. Drukke ouders kiezen liever voor smullen dan brullen en passen zich daarom snel aan om het gezeur aan de tafel te voorkomen. Ook proberen ze zo min mogelijk nieuwe smaken te introduceren aan de eettafel om lege borden en boze gezichten te vermijden.

Het grootste gedeelte van de ondervraagde ouders vindt iedere dag wel minimaal 30 minuten om keukenprinsesje te spelen maar 35% vindt daar toch niet de tijd voor. Bijna de helft van de ouders geeft toe dat hun kind geen alleseter is en ze het proberen van nieuwe smaken zo beperkt mogelijk houden.

Ruim 40% van de ouders gebruikt regelmatig potjes voedsel uit gemakzucht. Een klein deel van die 40% zegt het te doen omdat ze denken dat hun kind niks anders lust. 20% Van de ondervraagde zegt meerdere keren per week kant- en klaarmaaltijden eten terwijl 58% er bewust voor kiest om regelmatig vers te koken, het liefst elke avond. De grootste reden hiervoor is dat de dan zeker weten dat er geen kunstmatige middelen in zitten.

Bij 58 % van de ondervraagden komt er een toetje na de maaltijd, of het nou brullen of smullen was. 80% Vind toch dat ze standvast zijn en niet toegeven aan de eisen van het kind, terwijl bijna de helft van de ouders meestal kookt wat de kinderen lekker vinden!

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Bear jojo’s: gemaakt van 100% fruit en wat groente [smaaktest]

Bear jojo’s zijn een nieuwe en pure fruit snack, gemaakt van 100% vers fruit en …