Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de deur staat. Het is daarom de hoogste tijd om de juiste kleding uit de kast te trekken en die wintergarderobe weer eens op te frissen. Ook voor kinderen is het belangrijk dat zij de juiste kleding dragen en lekker warm blijven. Hoe je dit precies aanpakt, lees je in dit artikel.

Zorg voor de juiste kleding

Als je op pad gaat om de kledingkast van de kleintjes herfst-klaar te maken, wil je natuurlijk warme kleding voor de kinderen uitkiezen. Een dikke trui, een lange broek of een warm vest zijn dan goede opties. Denk er echter ook vooral aan dat laagjes al heel goed werken. Op het kinderdagverblijf, in de kinderopvang of gewoon lekker in de huiskamer kan de temperatuur juist wel aangenaam zijn. Een dikke trui is dan wat overbodig. Werk je met laagjes, dan kunnen kledingstukken uit en aangedaan worden wanneer dat nodig is.

Schaf winterjassen en accessoires aan

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met het kopen van winterjassen en goede accessoires. Een nazomerige herfst van twintig graden kan ineens omslaan naar een koude periode met ijzel op de straten. Zorg er daarom voor dat je een winterjas voor de kleintjes in huis hebt. Dan zijn ze in ieder geval lekker warm aangekleed. Daarnaast zijn een muts, handschoenen en een sjaal belangrijk om je kinderen warm te houden als ze in de herfst naar buiten gaan.

Kies voor goede schoenen voor de kou

In de zomer draag je niet dezelfde schoenen als in de winter. Waar je voeten tijdens de warme maanden van het jaar behoefte hebben aan ademen en lucht, willen ze in de koudere maanden juist lekker knus in een schoen zitten. Koop daarom voor je kinderen dichte, warme kinderschoenen van Omoda om de kleine voetjes tegen de kou te beschermen.

Ook warme sokken zijn belangrijk

Het warmhouden van de handen en voeten is erg belangrijk, want dit zijn de eerste lichaamsdelen die de gevolgen van een te koude omgeving gaan merken. Zorg daarom, naast handschoenen, ook voor lekkere warme sokken voor je kind. Deze kunnen buiten in de schoen gedragen worden, maar ze zijn ook heerlijk voor binnen in huis. Met een paar dikke sokken kom je de herfst goed door en ben je ook voorbereid op een strenge winter.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Koude maaltijdsalade – [recept]

Met dit warme weer, is het erg belangrijk om toch voldoende en gezond te blijven …

Share
Share