Mijn duiveltje

Op de feeënschool is één feetje duidelijk de braafste. Ze haalt nooit domme streken uit en doet liefjes wat van haar verwacht wordt. Tot Sabrina, een meisje van haar klas, supervervelend tegen haar begint te doen. Dan komt het duiveltje in haar naar boven. Of hoe zit dat nu precies?

Een geestig en herkenbaar prentenboek over meisjes ruzie en de moeilijke keuze tussen braaf zijn en kattenkwaad uithalen.

Recensie
Mijn duiveltje is een leuk en herkenbaar boek over je geweten. In het boek is er een fee, die altijd lief is en nooit stoute dingen doet. Op een dag doet ze ineens wel iets wat niet mag. Ze weet zelf niet waarom ze dit deed. Ze wil gewoon lief zijn en geen stoute dingen doen. Dan valt het kwartje, en komt ze erachter dat iedereen een “duiveltje” in zich heeft. En dat iedereen dus wel eens iets doet, wat eigenlijk niet mag.

Hoewel dit boek bedoeld is voor kinderen vanaf 4 jaar, vind mijn dochter van 2 jaar, dit ook een heel leuk boek. Wellicht mede door de kleurrijke illustraties en de knalrosé kaft. Want laat dit nou net de kleur zijn, die ze erg mooi vindt.

Met behulp van dit boek, kun je makkelijk uitleggen wat je geweten is. Elk kind zal zichzelf herkennen in dit boek, want iedereen heeft wel eens iets gedaan of willen doen, wat eigenlijk niet mag. Mijn duiveltje is niet alleen een leuk en leerzaam boek, maar ziet er door de rosé kaft én kleurrijke illustraties er ook nog eens heel leuk uit.

Mijn duiveltje – Thierry Robberecht & Philippe Goossens
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Clavis

Bestel dit boek hier via Bol.com>>

lees ook:
Goed of kwaad?
De prins en de puinhoop
Prinsessen zijn niet perfect

 


Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share