Hoezo moderne mannen?

Op vaderdag vond de uitreiking plaats van de Moderne Man Prijs 2009. Een award voor mannen en organisaties om de man, die werk en zorg kan combineren, te hulden en als voorbeeldfunctie te gebruiken. In het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam kwamen 50 moderne mannen bijeen, een handvol organisaties die baanbrekend werk verrichten op het gebied van mannen en hun zorgplichten (waaronder genomineerde TrotseVaders.nl) en een aantal werkgevers die goed voor hun “vaders in dienst” zorgen.

De genomineerde papa’s mochten, behalve een introducé, ook hun kinderen meenemen naar dit middagvullend programma; alles werd in het werk gesteld om de mannen tegemoet te komen op deze zonnige vaderdag. Professionele kinderopvang waar de kinderen in de watten werden gelegd, een luxe lunch, Humberto Tan die de middag komisch aan elkaar praatte en een mini-onderzoek met electronische stemkastjes. De organisator van de Moderne Man Prijs (Women Inc.) deed erg haar best om mee te komen met al die “moderne” mensen.

Dat is juist het ironische van deze middag! Het was opvallend dat in een gebouw vol met “moderne mannen”, die allemaal zo geweldig hun zorgtaken met hun werk kunnen combineren, dat het de vrouwen zijn die de hele middag met de kinderen aan het zeulen zijn. De vrouwen stonden in de rij om de kinderen in te schrijven bij de opvang en de vrouwen werden gealarmeerd als er hulp bij hun kind nodig was. De papa’s zaten relax te lunchen met een borrel in hun hand en de moeders zaten in grote getalen in de kinderopvang.

Is de Nederlandse man wel zo modern? De Moderne Man Prijs is een goed initiatief en de prijsuitreiking was een leuke middag, maar de realiteit is misschien wel dat de Nederlandse vader nog helemaal niet zo “modern” is zoals deze prijsuitreiking misschien doet geloven. Dat jaar ambassadeurschap van de winnaars is dus nog wel nodig. Of viel deze middag onder categorie weekend?

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De allerleukste vakantie ooit

Van de cover alleen al word ik vrolijk. Mooie kleuren, lieve tekeningen…. Ik ben benieuwd …