Nieuwe Downton Abbey film [informatie en trailer]

Toen ik naar de première van de eerste Downton Abbey film ging, had ik nog geen enkele aflevering van de serie gezien. En ik was meteen fan. Enige tijd later werd de serie gelukkig herhaald en kon ik de hele serie in de juiste volgorde kijken. Nu wil ik heel graag de film nog een keer zien en kijk ik ook enorm uit naar de nieuwe Downton Abbey film: Downton Abbey – A New Era.

Maggie Smith

Voor mij een grote en aangename verrassing is dat Maggie Smith wederom meedoet in de film, in haar rol als  “Dowager Countess”. Ze heeft inmiddels een zeer respectable leeftijd bereikt (ik vertel uiteraard niet hoe oud deze dame is, dat zou niet gepast zijn, maar ze is geboren op 28 december 1934) en haar aanwezigheid tilt de film naar een (nog) hoger niveau wat mij betreft.

Oude bekenden

Ook andere “oude bekenden” zijn weer van de partij. Mensen waar je aan gaat hechten wanneer je de serie hebt gezien. Heus niet allemaal even ‘goed’ qua karakter, maar daardoor juist zo menselijk. Tel daarbij de setting, de kostuums en de sfeer. Het tijdsbeeld wat in de serie heel knap verandert met de jaren.

Frankrijk

Deze nieuwe Downton Abbey film gaat zich niet alleen in en rond Downton Abbey zelf afspelen. De familie en daarmee natuurlijk ook de ‘staff’ reist af naar Frankrijk waar door een mysterie waar ik hopelijk in de film achter ga komen, een kasteel is wat het bezit is van onze Dowager herself. Dat geeft weer hele andere beelden en ervaringen natuurlijk!

 

Downton Abbey – An New Era

De film Downton Abbey- A New Era zal vanaf 28 april 2022 in de bioscopen te zien zijn. Een film om naar uit te kijken! Hieronder nog de trailer om in de stemming te komen:

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share