Tamagotchi is er weer!

Screenshot 2014-04-23 at 21.18.45“Tamago” betekent “klein ei” in het Japans. De TAMAGOTCHI is een virtueel en interactief diertje, in de vorm van een ei, dat je echt overal mee naartoe kan nemen. Met de lancering van het grappige en eigenzinnige merk TAMAGOTCHI Friends, zal een nieuwe generatie TAMAGOTCHI-verzorgsters virtueel verliefd worden en een hechte vriendschap kunnen opbouwen.

Recensie

Ik heb zelf nooit een Tamagotchi in handen gehad toen het jaren geleden een hype was, dus ik was erg benieuwd naar wat het was en wat je er mee zou kunnen. Van wat ik er over had gelezen, leek het me erg verslavend voor een kind. Eten geven, verzorgen, spelen, een soort van elektronisch huisdiertje wat aandacht vraagt en waar regelmatig naar omgekeken moet worden.

En toen werd hij bezorgd per post. En zoals verwacht kon dochterlief niet wachten om hem uit te pakken. Roze!!! Batterijen er in en mama kon aan het puzzelen om hem aan de praat te krijgen. De gebruiksaanwijzing was niet al te duidelijk, maar uiteindelijk lukte het prima.

En toen konden we beginnen: een ei uitbroeden. Erg grappig! Grafisch vond ik het wat tegenvallen, maar het is natuurlijk wel komisch om een ei open te zien breken en er een mini kuikentje uit te zien komen. Vervolgens was het mij allemaal wat onduidelijk wat er moest gebeuren.

Screenshot 2014-03-29 at 21.03.10Ik heb begrepen dat de Tamagotchi verzorgd moet worden, maar deze lijkt vooral te slapen en gaat op onhandige tijden “piepen”, zoals om 23 uur ’s avonds. Misschien ligt het aan de manier waarop ik hem heb ingesteld, maar mijn dochter en ik komen er niet veel verder mee. Toch is het een enorm succes in huis, want mijn dochter heeft een eigen manier gevonden om voor de Tamagotchi te zorgen: ze heeft een nestje geknutseld en het beestje gaat ’s avonds mee naar boven en met lekker weer mee naar buiten.

Wat aan deze Tamagotchi nieuw is, is dat je kunt “bumpen” met een Tamagotchi van een vriendje of vriendinnetje. Hierdoor maak je contact met het ‘elektronische huisdiertje’ van je vriendje en kun je items uitwisselen of berichtjes versturen. Ik vermoed dat zodra de vriendinnetjes van mijn dochter ook een Tamagotchi hebben, dit een leuke dimensie aan het speeltje toevoegt en ze de Tamagotchi meer zal gaan gebruiken waar hij voor bedoeld is. En voor Trotse Moeders die “vroeger” zelf een Tamagotchi gehad hebben, is het natuurlijk heel leuk om nu samen met je kind er mee te spelen.

Bestel de Tamagotchi hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een vloerkleed wanneer je huisdieren en kinderen hebt?

Wanneer je kinderen hebt, lijkt een vloerkleed niet meer iets voor in je huis. Misschien …

Share
Share