De dagen [recensie]

Tijdens een voorjaarsnacht verdwijnen de kleuters Frida en Mees uit het huis van hun moeder. Beide ouders, Maud en Maarten, zijn de eerste verdachten. Hoewel de ex-geliefden al meer dan een jaar uit elkaar zijn, brengt het noodlot hen weer samen.
In de dagen en weken die volgen, wordt er met man en macht naar de kinderen gezocht. Vanaf het begin duiken de media bovenop het verhaal van de losbandige, jonge moeder die in het openbaar haar tranen niet toont. Maar waar moet je beginnen als het spoor al bij de voordeur eindigt?

Recensie
Wat een nachtmerrie…. Twee kleuters die spoorloos verdwijnen. De pers die er bovenop zit en de moeder al snel veroordelen, zeker wanneer er beelden opduiken van haar met andere mannen dan haar ex…

In het boek De Dagen worden de ouders van de kinderen Frida en Mees gevolgd. De stukken over de moeder zijn in de ik-vorm geschreven. Wanneer het over de vader of over andere mensen die een rol spelen in het boek gaat, is er in de derde persoon geschreven. Het verhaal is in overzichtelijke hoofdstukken verdeeld, in dagen die De Dagen aangeven waarin de kinderen weg zijn en er geen spoor lijkt te zijn wat gevolgd kan worden.

Tijdens die dagen kom je wel meer te weet over het leven van de ouders, ook over andere mensen, waardoor je als lezer een aantal potentiële verdachten leert kennen. Maar die verdachten blijven buiten zicht van de politie en zeker van de media die zich met name op de ouders richt.

Wat een nachtmerrie…. Zeker sinds ik zelf Trotse Moeder ben, vind ik het extra heftig om een dergelijk boek te lezen. Het zou je maar overkomen! Anita Larkens schrijft ook echt op een manier die maakt dat het verhaal zeer realistisch overkomt. En dat maakte weer dat ik dit boek uit wilde lezen, door wilde gaan tot ik wist hoe het in elkaar zat en of het (als-je-blieft!) goed zou aflopen. En hoe het in elkaar zit, en of het ‘goed’ afloopt? Tja, daarvoor moet je zelf De Dagen gaan lezen! Het is de moeite waard.

In het nawoord geeft Anita Larkens aan haar boek De Dagen gedeeltelijk geïnspireerd te hebben op het verhaal van Eddie en Alice Crimmins, hoewel het verhaal en de afloop anders zijn.

De Dagen – Anita Larkens
Paperback, 349 pagina’s, uitgeverij de Crime Compagnie
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning [recensie]

Mijn jongste zoon was 11 jaar toen hij het eerste boek over juf Braaksel las. …

Share
Share