Paard met laarzen

cover

Fieke brengt op een dag het oude circuspaard van Olga mee naar huis. Ze heeft Olga plechtig beloofd voor hem te zorgen, wat er ook gebeurt. Maar thuis op het terras is er geen plaats voor Lasse. En dan duikt er ook nog eens een clown op die beweert dat Lasse van hem is. Er zit voor Fieke niets anders op dan het paard te verstoppen.

Recensie
Veel kinder- en jeugdboeken zijn goed en leuk. En ik heb in de loop der jaren veel boeken gezien die ik met veel plezier heb voorgelezen, meegelezen of intensief doorgenomen. Maar zelden vind ik een boek echt niet goed. Maar af en toe tref je een pareltje aan, waarvan je denkt ‘Wat is dit een geweldig boek, dit moeten mijn kinderen echt lezen …’ Paard met laarzen, geschreven door Jef Aerts, is daar een voorbeeld van.

IMG_5535

Ik was direct al geraakt door het boek, door de tekst op de achterkant en door de illustratie op de omslag. Maar de binnenkant stelt niet teleur! Paard met laarzen is zo mooi geschreven. Het is literair en poëtisch, maar slaat echt niet de plank mis voor jonge kinderen. Het is begrijpelijk en goed op niveau en ja, gewoon mooi.

IMG_5530Ik was ook geraakt door het dankwoord voorin het boek, in combinatie met de afbeelding op de titelpagina: Dank je wel Lilith, voor toen je de vlinder zag en de vele uren tussen de paarden.

Daarnaast is Paard met laarzen gewoon een mooi en lief verhaal over een meisje dat zich in allerlei bochten wringt om het paard, waar zij -zo heeft zij beloofd- voor zal zorgen, ook echt te beschermen.  En natuurlijk is alles anders dan zij, en jij als lezer aanvankelijk ook, dacht. Dat maakt het verhaal extra boeiend om te lezen.

IMG_5531
Mijn jongste dochter van 9 is nog bezig in het boek, maar zij geeft nu al aan het een mooi boek te vinden. De hoofdstukken zijn kort, hebben maar een paar bladzijden, en dat maakt het voor jonge kinderen alleen maar toegankelijk.

IMG_5534
Er zouden meer van dit soort boeken geschreven moeten worden. Overigens, als Paard met laarzen je aanspreekt, zou ik je ook graag willen adviseren Als je terug komt eens te lezen, of De ogen van Sitting Bull of dit boek, ook al van die pareltjes.

Paard met laarzen – Jef Aerts
Bekijk op bol.comJeugdboek, hardcover, 197 pagina’s, uitgeverij Querido
Bestel dit boek hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …