The Big Picture [recensie]

doosIn het The Big Picture bordspel zijn het de foto’s die ‘in the picture’ staan. Het spel is bekend van TV. Beantwoord de vragen die bij de foto’s horen, zet je escape in op het juiste moment in en klim zo hoog mogelijk met je pion op de geldladder. Bij ieder goed antwoord stijg je, maar bij een fout antwoord raak je alles kwijt.

Recensie
Mijn dochters van 9 en 13 herkenden het spel gelijk van televisie toen The Big Picture tevoorschijn kwam uit de doos met recensie artikelen. Ik geloof dat zij (veel) meer tv zien dan ik, want ik ken het gelijknamige programma niet …

IMG_4545
The Big Picture is een relatief eenvoudig spel voor twee tot vier spelers vanaf 12 jaar: je ziet de foto, beantwoordt de meerkeuzevraag en die is goed of fout. Het spel kent twee rondes, de eerste ronde doet iedereen mee en is het niet erg als je de vraag niet goed beantwoordt. De tweede rond is wat pittiger. Aan de hand van alleen de foto bepaal je of je de vraag gaat beantwoorden of niet. Als je nu een fout maakt, ben je al je geld kwijt.

image

Mijn jongste dochter was wat aan het twijfelen over haar deelname aan het spel, ze is immers voorlopig nog geen 12. Al snel werd duidelijk dat zij zeker de vragen van de eerste ronde net zo goed kan beantwoorden als haar oudere zus en ik. Bij de tweede ronde wordt het wat lastiger. Zij besloot iedere keer niet mee te spelen. En dat was strategisch gezien een zeer verstandige keuze, want daardoor won zij het spel geregeld. Grote zus en ik namen onnodige risico’s en verloren daardoor alles.

IMG_4547

Wij vinden The Big Picture echt een leuk spel. Het ziet er verzorgd uit, de vragen zijn afwisselend en het spel duurt niet te lang. Het spel is puur visueel ingesteld, dus niet geschikt voor blinden en slechtzienden.

IMG_4549

The Big Picture heeft 150 vraagkaarten (dubbelzijdig voor de eerste en tweede ronde), wat maakt dat je wel snel door de vragen heen zult zijn. IMG_4544Maar niet getreurd, je kan een gratis app downloaden (voor zowel iOS als Android) met nog meer vragen.

The Big Picture – Identity Games
Bordspel, 2 tot 4 spelers, vanaf 12 jaar
Bestel dit spel hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Internet en TV combineren voor een persoonlijke ervaring

Met een internet en TV abonnement heb je een combinatie in huis die van televisie …

Share
Share