Bij ons in de familie [recensie]

Nij ons in de familie (2)Bij ons in de familie zijn we allemaal,
van de jongste tot de oudste,
heel erg muzikaal.
Ikzelf kan prachtig zingen,
solo of in koor.
Kom, dan stel ik mijn familie zingend aan je voor!

Recensie:
Boeken op rijm doen het hier in huis altijd goed. Het is prettig om voor te lezen en ook om naar te luisteren. Hoewel mijn dochter de prentenboeken wel een beetje ontgroeid is, geniet ze af en toe wel van dit soort boeken als het onderwerp maar leuk genoeg is. Bij ons in de familie trekt in  ieder geval genoeg de aandacht om opengeslagen te worden. En al snel blijkt het boek vooral ook erg geestig te zijn…

Nij ons in de familie (3)Een meisje stelt ons voor aan haar hele familie. Iedereen – zelfs de baby- bespeelt een instrument. Ieder op zijn geheel eigen wijze. Het boek is een rijke kennismaking met diverse instrumenten. Leuk is dat ook gekozen is voor niet alledaagse instrumenten, zoals de Schotse doedelzak. Soms heb je zelfs geen echt instrument nodig om toch schitterende muziek te maken.

Maar naast de instrumenten, staan natuurlijk ook de familieleden centraal en juist de illustraties van deze personen zijn leuk om te zien. Ze laten zien hoe het eruit ziet als het instrument bespeelt wordt. Maar de grootste verrassing blijkt aan het einde te zitten… Eentje die hilarisch is, maar die we niet zagen aankomen!

De rijmpjes over de familieleden werken aanstekelijk, want mijn dochter gaat ook rijmen en natuurlijk zijn we als familieleden allemaal de klos. Wat uiteraard erg gezellig is en waar we beide smakelijk om hebben gelachen.

bij ons in de familie

Bij ons in de familie is een schitterend prentenboek waarin auteur Koos Meinderts en illustrator Annette Fienieg elkaar perfect aanvullen. dit is dan ook niet het eerste boek dat ze samen maakten. In deze serie verschenen eerder de boeken: Bij ons in de straat  en Bij ons in het circus.

Bij ons in de familie – Koos Meinderts
Bekijk op bol.comPrentenboek, hardcover, 24 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share