Catalaanse sangria is alleen voor ouders!

Iedereen kent sangria; een alcoholische vruchtendrank die gebaseerd is op rode wijn. Deze bekende rode sangria komt uit het zuiden van Spanje en is immens populair onder toeristen. Veel minder bekend is Sangria de Cava; de catalaanse variant op sangria. Deze sangria is gebaseerd op Cava, de Spaanse champagne die geproduceerd wordt in Catalonie in het noorden van Spanje.

Door het gebruik van champagne in plaats van rode wijn, is deze sangria veel frisser en sprankelender. Erg geschikt dus voor verkoeling bij warm weer en voor feestjes. Dit recept heb ik gekregen van de eigenaar van een traditioneel Catalaans restaurant waar elke avond weer de kannen met zijn Sangria de Cava niet aan te slepen zijn. Maar ouders let op: deze drank drinkt weg als limonade, dus als het erg gezellig wordt, is het wellicht tijd om de kinderen eerst in bed te leggen…

Voor een kan Catalaanse sangria heb je nodig (het recept):
0,5 fles Cava (liefst een Brut)
0,5 fles Fanta
Gin
Contreau
Cognac
1 halve perzikken uit blik
ijsklontjes

Bereiding
Leg de halve perzik en een handvol ijsklontjes onder op de kan. Schenk van de Gin, Contreau en Cognac een scheut van elk gelijke delen in de kan. Schenk daarna de Cava tegelijkertijd met de Fanta in de kan totdat de kan vol is. Voorzichtig en rustig schenken doordat de bubbels uit de Cava en uit de Fanta gaan bruisen door het gieten. Wanneer je te snel schenkt, loopt de mix over. En dat is zonde ;-). Roer als laatste de sangria voorzichtig om en gelijk serveren.

LET OP: geadviseerd wordt om met mate te drinken en wanneer je jonger bent dan 21 / zwanger / borstvoeding geeft, geen alcohol te nuttigen.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …

Share
Share