Letterlijn [recensie]

letterlijnAlle producten van Maan roos vis sluiten aan bij de leesontwikkeling van je kind. De letters die je kind op school leert, komen terug in de Maan roos vis-letterlijn. Met de 80 letterkaartjes, het ophangkoord, de wasknijpers ende talloze spelideeën beleeft je kind urenlang plezier met de letters van school. Met deze letterlijn was ‘schooltje spelen’ nog nooit zo leuk!

Recensie
Een briljant cadeautje voor de zomervakantie van mijn zoon van 6 die op het punt stond om naar groep 3 te gaan. Letterlijn is een leuk doosje met stevige letterkaartjes die je aan het koord kunt hangen met de bijbehorende knijpertjes.

IMG_2466

Er zit een boekje bij met verschillende spelsuggesties die je in je eentje of met 2 of meer spelers kunt spelen. Denk aan het ophangen van de letters die je kind kent en dan samen kijken welke woorden je daar mee kunt maken, een dier met een…. of lettermemo. Maar ons favoriete spel tot nu toe is dat wij als onze zoon in bed ligt een leuke tekst, vraag of boodschap aan de lijn hangen die hij de volgende dag als hij beneden komt mag ontcijferen.

IMG_2468

Ik vind maan-roos-vis Letterlijn een hele leuke manier om met letters, woorden en lezen bezig te zijn omdat je het zo spelenderwijs kunt doen. Daarnaast was het voor onze zoon de eerste kennismaking met de drukletters, aangezien hij in de kleuterklas alleen maar bezig was geweest met de schrijfletters. Ook in groep 3 gaat hij daar nu mee verder dus dit spel is een extra oefening om de drukletters te leren die hij in de eerste leesboekjes ook tegenkomt.

IMG_2469

Nu zit onze zoon op een Montessorischool dus we kunnen niet helemaal de leidraad van Zwijsen (de ontwikkelaar van schoolmateriaal en dit spel) volgen, maar wanneer je kind een reguliere onderwijsvorm volgt zal je waarschijnlijk gebruik kunnen maken van het overzicht in de gebruiksaanwijzing; daar staat precies in op welk moment je kind welke letters leert zodat je daar rekening mee kunt houden als je dit spel gebruikt, een prima extra volgens mij.

IMG_2470

Samengevat is dit spel een leuke manier om de inhoud van school ook een beetje in huis te halen en op een leuke manier samen met je kind met lezen bezig te zijn. Enige kanttekening zijn de knijpertjes die er bij zitten, die zijn niet al te stevig. Maar een paar eigen wasknijpers volstaat natuurlijk ook prima.

Bekijk op bol.comDe maan-roos-vis letterlijn van uitgeverij Zwijssen bestel je hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Pesten: de ervaringen van mijn kinderen [persoonlijke blog]

Mijn oudste zoon is enorm gepest op zijn eerste school, hij werd zelfs geschopt en …