Hoe kan het dat… de zon opkomt?

De kleurrijke, verrassende en informatieve Hoe kan het dat…-boeken zetten duizenden jonge lezers aan het denken. Hoe kan het dat… de zon opkomt? biedt een uitstekende kennismaking met tijd en seizoenen, en gaat over dagenlange nachten, klokken, winterslapende dieren en nog veel meer.
Wat zou je willen weten? Duidelijke, levendige teksten geven antwoord op allerlei lastige vragen over hoe de wereld werkt, terwijl grappige, vriendelijke tekeningen de interesse van jonge lezers wekken.

Recensie
Hoe kan het dat… de zon opkomt? komt op het goede moment bij ons in huis. Mijn dochter is momenteel erg druk bezig met vragen over dag en nacht. Ze weet dat als het bij ons dag is, het aan de andere kant van de wereld nacht is. Maar zoals altijd met een interessant onderwerp, komen er steeds meer vragen los. Het boek spaart mij een hoop zoeken naar goede plaatjes uit en maakt het mij makkelijk doordat de uitleg ook al wordt gegeven. Met veel interesse gaat mijn dochter dan ook op de bank zitten met dit boek. We lezen, maar kijken vooral veel in dit boek. De prenten zijn erg aantrekkelijk en verklaren al veel verschijnselen en laten duidelijk zien over welk onderwerp het gaat.

Zo zie je de maan in allerlei facetten; van klein naar groot en vervolgens weer naar klein. Waarom is de maan soms aan de rechterkant hol en soms aan de linkerkant? Aan de hand van duidelijke tekeningen wordt uitgelegd dat het gedeelte van de maan dat de zon verlicht steeds verandert en dat de maan eigenlijk altijd dezelfde vorm heeft. Wat het erg leuk maakt is dat bij elk onderwerp een leuk wereldweetje staat. Zo leer je bijvoorbeeld dat Chinese kinderen het maanfeest vieren en dan maanvormige cakejes eten terwijl ze kijken naar de volle maan.

De zonsopkomst en de komst van de maan heeft natuurlijk alles te maken met tijd en daarom worden ook deze onderwerpen behandeld in het boek. Wederom met leuke weetjes (waarom tikken horloges) en antwoorden in heldere taal. Met het verstrijken van de tijd, wisselen ook de seizoenen, dus ook dit fenomeen wordt duidelijk uitgelegd. Waarom vallen bladeren in de herfst van de bomen en waarom gaan sommige dieren in de winter slapen?

Hoe kan het dat… de zon opkomt? maakt deel uit van een informatieve reeks boeken van NBD Biblion. De informatieve serie boeken is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar, zodat ze op speelse wijze kennismaken met de wetenschap. Absoluut aan aanrader voor leergierige kinderen en voor ouders die wel een hulpmiddeltje kunnen gebruiken om al deze prangende (en soms best lastige) vragen te beantwoorden!

Hoe kan het dat… de zon opkomt? – Brenda Walpole
Informatief, hardcover, 32 pagina’s, NBD Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Generation Discover festival 2018 – gratis wetenschap en technologie event voor kinderen en jongeren

Denk je dat jouw kinderen een goed beeld hebben van wat ze later allemaal met …