Heksje Lilly en de reis naar Mandolan

Op zondag 10 april 2011 vond de officiële première van de film ‘ Heksje Lilly en de reis naar Mandolan’ plaats in Tuschinski in Amsterdam. Heksje Lilly is de hoofdpersoon uit de boeken geschreven door Knister.

De film
De postbode brengt een bijzondere brief voor Lilly. Wat zou erin staan? Snel maakt Lilly de envelop open. “Zeer geëerde superheks Lilly,” leest ze, “wij hebben een groot probleem. De Koninklijke troon van ons land is betoverd. Kun jij ons alsjeblieft helpen?”. De brief komt uit Mandolan, een exotisch land met woestijnen, olifanten en vreemde muziek. 
Natuurlijk wil Lilly graag helpen en ze vertrekt samen met het draakje Hektor naar Mandolan. Daar maakt ze kennis met riksjachauffeur Musa, grootvizier Guliman en een heleboel andere bijzondere mensen en wezens. Maar zal het haar lukken om de troon te bevrijden van de toverspreuk?

Recensie
Het zou als recensie al bijna voldoende zijn om te vertellen dat mijn kinderen van 5 jaar en 7 jaar de volle 90 minuten stil hebben gezeten en geboeid hebben zitten kijken. Dat zegt al genoeg, toch?

Maar dat zou de recensie wel erg kort maken. We waren het er met zijn vieren unaniem over eens dat dit een erg leuke film is. De kinderen vroegen na afloop ook meteen of ze nog een keer mochten. Het is een mooi geschoten film vol prachtige kleuren met een mooie mengeling van spanning, humor en actie. Af en toe zaten er wat spannende stukjes in, maar niet te spannend. Het draakje Hektor (met de stem van Valerio Zeno) heeft al vanaf zijn aankomst ons hart gestolen en we hebben vreselijk om hem moeten lachen. Heksje Lilly, Hector en Musa beleven spannende avonturen, maar natuurlijk loopt het, zoals het in een goede kinderfilm hoort, goed af.

Al met al een echte aanrader voor het hele gezin. Het is een erg grappige film waar ook voor de ouders leuke dingetjes in zijn gestopt. Geen kind dat weet waar “Waarheen leidt de weg…” op slaat, maar wij konden in elk geval wel lachen om de dramatiek van Hektor.

Met stemmen van o.a. Ralf Mackenbach, Patty Brard, Valerio Zeno, Tara Hetharia, Isa Hoes, Sander de Heer en Cystine Carreon. Duur: 90 minuten

Bestel deze DVD hier>>

Share

About Tineke

tineke@awendan.nl'
Ik ben Tineke (35), ben getrouwd met Richard (36) en mama van twee lange einden - Sander (9) en Ilse (bijna 8). Mijn werkdagen breng ik schrijvend en vertalend achter mijn computer door als zelfstandig schrijftrainer, tekstschrijver en vertaler. Buiten mijn werk om kom ik tijd te kort door gezellige dingen te doen met man en kinderen, te lezen, klarinet te spelen, me te verliezen in Facebook, Twitter en Pinterest en nog veel meer.

Check Also

Nieuwe Downton Abbey film [informatie en trailer]

Toen ik naar de première van de eerste Downton Abbey film ging, had ik nog …

Share
Share