Recept: Duitse Käsekuchen

Wie wel eens een bezoekje heeft gebracht aan Duitsland heeft er vast wel eens iets over gehoord: Käsekuchen. Het is een heerlijke kwarktaart uit de oven die veel gegeten wordt in Duitsland. Qua vulling kent de käsekuche diverse variaties met fruit. Hier het basisrecept voor deze taart, waar je – naar wens – ook nog fruit aan kunt toevoegen.

kasekucheIngrediënten voor het deeg:
250 gram meel
125 gram koude boter in stukjes
50 gram suiker
1 middelgroot ei
Snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:
500 gram volle kwark (40 % vet)
300 gram volle yoghurt
1 zakje vanillesuiker
130 gram suiker
4 middelgrote eieren
60 gram maïzena
125 gram gesmolten boter
Geraspte citroenschil (kan eventueel weggelaten worden, maar maakt het geheel lekker fris)

Extra benodigheden:
Springvorm (doorsnede 24 cm)
Huishoudfolie

Bereidingswijze:

  • Zeef de meel in een beslagkom.
  • Voeg de koude boter in stukjes, het ei en een snufje zout toe.
  • Kneed met de handen tot een gladde, stevige bal en wikkel in huishoudfolie. Leg deze bal tenminste een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • De springvorm met boter invetten. Eventueel bakpapier op de bodem leggen.
  • Neem een ruime beslagkom en doe daarin de kwark, yoghurt, vanillesuiker, suiker, eieren, maïzena, gesmolten boter en geraspte citroenschil. Meng het geheel tot een gladde massa met een mixer.
  • Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de springvorm met het deeg, je moet een ruime opstaande rand hebben.
  • Giet de kwarkmassa in de springvorm en plaatst deze in het midden in de voorverwarmde oven en bak voor 45 tot 55 minuten.

Belangrijk: voor het beste resultaat oven tijdens bereiding dichthouden en de taart laten afkoelen in de dichte springvorm!

Fruitvariatie: Wil je een fruitige variant van deze taart? Voeg dan naar wens aan de kwarkvulling wat fruit toe. Denk hierbij aan rozijnen, blauwe bessen, bramen of stukjes appel.

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share