Thomas & Julia: De Valse Vleerbij [recensie]

thomas-julia-valse-vleerbij-recensie-copyright-trotse-moeders-1Op een mooie zomerse dag wordt de opa van Thomas en Julia gestoken door een vreemde bij.
Hij wordt heel erg ziek en oma roept daarom de hulp in van haar zus, die een goede heks is.

Thomas en Julia willen helpen om opa te redden. Samen met de goede heks, de hulp van handige kabouters en andere magische wezens, gaan ze een toverdrank maken. De ingrediënten hiervoor zijn verborgen in het ‘Verboden Woud’. Ze moeten wel opschieten want de tijd dringt!

Tot overmaat van ramp komen ze er ook achter dat een gevaarlijke heks, die in het Verboden Woud woont, de vreemde en gevaarlijke ‘vleerbijen’ heeft gemaakt! Nu moeten Thomas en Julia niet alleen snel een toverdrank maken, maar ook de gevaarlijke heks Wicca en haar ‘valse vleerbijen’ verslaan.
Een spannende race tegen de klok begint …

Recensie
Thomas en Julia; de Valse Vleerbij is de eerste van drie boeken die zich in Het Verboden Woud afspelen. In het Woud wonen allerlei magische wezens, maar ook de heks Wicca die zich bezighoudt met Zwarte Magie.

Thomas en Julia wonen bij hun opa en oma. Hun oma, Rini, is de zus van Wicca. Wanneer de opa (Jan) door een insect wordt gebeten, wordt hij ziek en moet hij naar het ziekenhuis, maar daar kan hij niet beter worden gemaakt: Thomas en Julia zullen op zoek moeten gaan naar een toverdrank. Ze krijgen daarbij hulp van Magda, die vlakbij het Verboden Woud woont en ook een zus van oma Rini en de gemene heks Wicca is. Zij is een ‘goede heks’. Ook meester Berkenboleet (een kabouter) helpt hen.

thomas-julia-valse-vleerbij-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Wanneer ze er achter komen dat opa gestoken is door een Vleerbij en dat Wicca dat insect gemaakt heeft, weten ze welke toverdrank ze moeten maken om opa beter te maken. Alles wat ze daar voor nodig hebben, is in het Verboden Bos en het valt niet mee om alle ingrediënten te pakken te krijgen.

De avonturen van Thomas en Julia zijn behoorlijk spannend. Het kost veel moeite om de ingrediënten te krijgen en ondertussen is heks Wicca ook bezig met snode plannen. Aan het eind van het boek komt alles bij elkaar en loopt het gelukkig goed af.

thomas-julia-valse-vleerbij-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Dit boek is met veel plezier gelezen door mijn zoon van 8 jaar. Hij vond het echt heel spannend en heeft het meestal overdag gelezen. Ik vermoed dat het boek wel voorgelezen kan worden aan kinderen van een jaar of 8, maar dat voor zelf lezen beter nog even gewacht kan worden, of, zoals mijn zoon deed, alleen overdag lezen!

Mijn zoon was enthousiast en kijkt al uit naar andere delen over Thomas en Julia!

Thomas & Julia: De Valse Vleerbij – Christine Ferdinand
Hardcover, 167 pagina’s, uitgeverij Tzolkin Publicaties en Producties
Bestel dit boek hier >>>>

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …