Billie Aap

Ben jij klaar voor het knotsgekke apenrace, ringgooi, billendans-spel? Ren achter Billie Aap aan en gooi je gekleurde ringen om zijn staart. Pak als eerste de banaan uit zijn bek en Billie Aap gaat voor jou dansen! Vanaf 3 jaar. Voor 2 spelers. Werkt op C batterijen.

Recensie
We zijn hier thuis gek op (gezelschaps)spelletjes. Het was dan ook een ontzettende leuke verassing dat we Billie Aap mochten testen. De kinderen hadden dit spel al regelmatig op de reclame voorbij zien komen, dus ze waren laaiend enthousiast bij het zien van dit spel.

Als eerste moeste we de aap in elkaar zetten (de staart moest op de aap geklikt worden). Ik ben 10 minuten bezig geweest om de staart op de aap te klikken, maar het is me niet gelukt. Dus moesten we wachten totdat mijn man thuis kwam. Met veel moeite heeft hij de staart op de aap gekregen. Dit systeem zou dus beter/makkelijker gemaakt kunnen worden.

DSC05897Maar goed, toen zat de staart op de aap en kon het plezier beginnen! Je kunt dit spel op drie manieren spelen; als de aap de banaan in zijn mond heeft, ‘rent’ hij door de kamer heen (gladde vloer sterk aanbevolen) en moet je de ringen om de staart van de aap zien te gooien,terwijl de aap door de kamer ‘rent’.

Het tweede spel dat je kunt spelen is als je de banaan uit zijn mond haalt. De aap staat dan stil, maar wiebelt wel met zijn staart. Je kunt dan afspreken dat je vanaf een bepaalde plek de ringen over de staart van de aap moet zien te gooien.

Of je speelt het derde spel; terwijl de aap door de kamer ‘rent’ probeer je als eerste de banaan uit de bek van de aap te pakken. Als dit lukt, dan gaat de aap voor je dansen.


Mijn kinderen ( 5 en 7 jaar) hadden de grootste lol met deze aap. Hun favoriete spel is als de aap door de kamer rent. Dan kunnen ze heerlijk achter de aap aanrennen en zo al rennende proberen om de ringen om de staart van de aap te gooien.
Dit spel is echt net zo leuk als op de reclame! Hier hebben ze nog jaren lang plezier van. Het enige nadeel is dat de aap best wel een harde brom/zoem geluid maakt. Hier begin ik me wel wat aan te ergeren als de kids dit spel lang achter elkaar spelen. Maar buiten dat is het gewoon een top-spel!

Bestel Billie Aap hier >>>>

 

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …