Terug naar school: “10-uurtje” en “overblijven”

Wat voor iedere Trotse Moeder (of vader) dagelijks terugkomt wanneer je een schoolgaand kind hebt, is wat je ze meegeeft voor pauze en soms ook voor de lunch. Op sommige scholen is schoolmelk een optie, maar ook dan wordt er verwacht dat er iets te eten meegegeven wordt voor het zogenaamde “10-uurtje”. Screenshot 2014-08-28 at 09.43.48

Enkele scholen hebben daar regels voor: geen snoep of koek bijvoorbeeld, maar in veel gevallen zijn ouders vrij om de inhoud van de lunchtrommetjes van hun kind(eren) te bedenken. En in ons huishouden gebeurt dat met veel zorg. Sowieso zit er altijd fruit bij, appel, banaan, peer, kiwi, soms aardbeien en een koek en/of snoepje. Twee keer per week blijven de jongste kinderen over en dan moet er in de lunchtrommels behalve brood ook een verrassing (vinden we zelf). Zo is het steeds weer gezellig om op school je lunchtrommeltje te openen.

Maar het plezier begin al eerder: bij het samen uitkiezen van de lunchtrommeltjes! Wij kiezen, vanwege het intensieve gebruik, steeds voor producten van Rosti Mepal. Deze sluiten goed af (vooral prettig wanneer je drinken in een fles of beker meegeeft!), kunnen tegen een stootje en blijven, ook na dagelijks wassen in de vaatwasser, mooi van kleur.

Screenshot 2014-08-28 at 09.43.07Dit jaar moesten we ineens een heleboel nieuwe sets aanschaffen. Mijn jongste had nog een “Raveleijn” set van zijn verjaardag, die kon uiteraard ook mee naar groep 5, maar de leuke Nijntje sets konden uiteraard echt niet meer, ook niet voor mijn dochter die naar groep 4 gaat en ook Hello Kitty werd afgeserveerd. Ik moet er als moeder weer aan geloven: mijn kinderen worden groot!

We hebben samen gekeken naar de uitgebreide collectie van Mepal Rosti “Back to School” en mijn zoon was al snel klaar: Spiderman!!

Voor dochter was het moeilijker kiezen: paarden, prinsessen en stiekem vond ze toch ook Peppa wel erg leuk, roze, paars, volop keuze voor mijn meisje-meisje. Na lang wikken en wegen werd het de paarse set van Minnie Mouse en de roze prinsessenset.

Het bleken voor allebei goede keuzes: de lunchtrommels worden gebruikt voor het fruit en brood (en de eventuele extra’s), de bekers voor de melk en het vruchtensap en de flessen gaan met warm weer mee, gevuld met water. En hoewel het niet de goedkoopste oplossing is om “bakjes” te kopen voor school, weet ik uit ervaring dat het uiteindelijk wel het voordeligst zal blijken omdat ze nog jaren mee kunnen.

Screenshot 2014-08-28 at 09.45.54

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Zomerse fotosessie van het Koninklijk gezin bij hun nieuwe thuis

De officiële fotosessie van zomer 2019 was voor het eerst in de tuin van het …

Share
Share