Verf, word een schildertalent

verf word een schildertalentHet boek Verf, word een schildertalent laat zien dat verf vol magie zit. Kijk maar naar de Hollandse schilders zoals Rembrandt en Karel Appel. Of vraag het aan Tony de huisschilder, of kunstenaar Marc Mulders. Welke kleuren gebruikte architect Gerrit Rietveld graag? Kleinzoon Egbert Rietveld vertelt. Astronaut Wubbo Ockels onthult of schilderen in de ruimte mogelijk is, en Claudy Jongstra praat over verborgen verfstoffen in planten. Molenaar Piet Kemperslegt uit hoe je zelf eenvoudig verf kunt maken. Ook krijg je een kijkje in een verffabriek. De vingerschilder O Wi Wei nodigt je tot slot uit op zijn tentoonstelling. Zijn motto luidt: zonder kleur geen goed humeur! Maar hoeveel kleuren zijn er in de wereld?

Dit boek staat vol antwoorden, geheimen en weetjes over verf, en leuke opdrachten om zelf te doen. Ga op zoek naar de kleuren van je eigen palet. Misschien bestaat er wel ergens een professor van de kleur die daarbij helpen kan…

20160102_211128Recensie
Verf, word een schildertalent is een boek vol met weetjes, informatie en tips. Echt een achtergrond boek dat alle geheimen rondom verf prijs geeft. Je duikt de geschiedenis in, de verfmengkamers en de ateliers. Je krijgt dus echt een kijkje achter de schermen bij professionals. Ontzettend leuk!

Het boek is geschreven voor kinderen. Mijn dochters van 8 jaar en 10 jaar zijn dol op schilderen en hebben regelmatig schilderles van hun oma die kunstenaar is en voor haar beroep schilderlessen geeft en eigen werk maakt. Ze zijn dus bijzonder geïnteresseerd in dit onderwerp en dus reuze benieuwd naar dit boek. Het boek valt ze helaas wel erg tegen. Ze vinden op zich de inhoud wel leuk en interessant, maar pakken het eigenlijk alleen wanneer wij (onze gastouder en ikzelf) het boek eens pakken en met ze ermee gaan zitten. Dan hebben ze de rust om een stuk te lezen. Want eigenlijk vinden ze het eigenlijk een vrij saai boek om zo uit zichzelf te pakken en te lezen.

20160102_211140

Ik denk dat dit komt doordat het boek ook eigenlijk een misleidende verwachting schept. De titel is letterlijk: Verf, word een schildertalent. Zij verwachten vooral hulp bij schilderen. Het boek bevat eigenlijk alleen achtergrond informatie. En de opdrachtjes die gegeven worden, zijn niet praktisch om je verder te helpen. Die zijn meer als “dit kan je ook eens doen”.

Mijn oudste dochter van 10 jaar riep: “mam, het is eigenlijk een boek met alle informatie die je nodig hebt voor een spreekbeurt over verf.” En dat is het precies. Een ontzettend leuk geschreven boek met achtergrond informatie over verf. Vooral leuk voor spreekbeurten en voor docenten. En de echte diehard schilder fans.

Verf, word een schildertalent – Ceciel de Bie
Non fictie, hardcover, 96 pagina’s, uitgeverij Ploegsma
Bestel dit boek hier >>>>


Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share