Zwangere Zaken

Nu ik voor de tweede keer zwanger ben, heb ik eerlijk gezegd nog niet veel tijd genomen om te lezen over de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken. Het boek Zwangere Zaken brengt daar verandering in. Het boek is geschreven door Oefentherapeut-Mensendieck Jeanette Godtschalk. Zij geeft in dit boek praktische informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Net wat ik nodig heb. Alles wat ik er over gelezen heb bij de eerste, ben ik al weer volledig kwijt. Dit zwangerschapsboek blijkt een boek vol nuttige tips en eerlijke informatie over de bevalling. Werkelijk alles wat je moet en wilt weten staat er in. Naast feiten en tips bevat het boek persoonlijke verhalen die ik herkenbaar vind. Ook de auteur zelf schrijft hier en daar een persoonlijke noot.

De nadruk in dit boek ligt op bewegen en de manier waarop je je lichaam gebruikt. Dit komt in alle hoofdstukken (zwanger – bevallen – kraamweek – eerste maand) uitgebreid aan de orde. Een goede houding tijdens je zwangerschap, tillen, weeën opvangen, persen, oefeningen voor in het kraambed en herstel zijn onderwerpen die langs komen.

Het boek bevat zoveel informatie dat ik niet alles in één keer door kan lezen. Ik leg het regelmatig weg om er later weer een stukje verder in te lezen. Zwangere Zaken is dankzij de kleurige tabbladen en handige bladwijzer ook goed te gebruiken als een naslagwerk, dat je er bij kan pakken als je weer even wilt weten hoe iets zat. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en heeft een goede balans tussen tekst en beeld.

Pluspunt is dat het boek acht uitklappagina’s bevat met daarin een groot aantal lichaamsoefeningen voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Ik word er gelijk door gemotiveerd om beter op mijn houding te letten en weer wat meer aan mijn conditie te gaan doen. Dus ga ik aan de slag met de oefeningen die duidelijk uitgelegd staan in de bijlage “Fit voor 2”. Een andere handige bijlage is “voor je partner”. Een soort infographic waarin schematisch is weergegeven waar de partner aan moet denken tijdens de verschillende stadia van de bevalling.

Zwangere Zaken is een leuk, mooi, praktisch en compleet boek. Ik ben er blij mee. Aanrader voor elke zwangere vrouw!

Zwangere zaken – Jeanette Godtschalk
Zwangerschapsboek, hardcover, 160 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier>>

About Tamara Grevers

tamaragrevers@gmail.com'

Check Also

7 redenen om te zwemmen tijdens je zwangerschap!

Tijdens je zwangerschap zijn veel sporten te belastend voor je lichaam. Een sport die je …