Het dieetboek Bodie Boost

Alweer een dieetboek. En alweer de belofte dat dit hét dieet is om verantwoord af te vallen. Natuurlijk moeten we er ook bij bewegen (verdorie) maar als we goed ons best doen dan gaan de kilo’s er vanaf. Langzaam maar verantwoord. Inmiddels weer ik zelf dat een crash dieet leuk is voor even, maar op den duur zit alles er weer dubbel aan. Iedere vrouw weet wat de term jo jo-en betekend en met dit boek zullen de kilo’s verdwijnen en wegblijven. Vooruit dan maar. Ik ga aan de slag met dit boek!

Het boek BodieBoost is super leuk om te lezen. Alleen als je andere diëten ook hebt gevolgd, weet je dat de schrijfster soms een tikkeltje te vaak terug komt op andere diëten. Om de andere schrijvers een beetje onderuit te halen, lijkt het. Ze is wel zeker van zichzelf! En eerlijk gezegd werkt dat aanstekelijk, want als ik de eerste bladzijden heb gelezen, ben ik er ook hartstikke klaar voor!

Het dieet bestaat uit week menu’s die je makkelijk kunt volgen. De boodschappen die je moet doen, zijn duidelijk. Eigenlijk is dit dieet niet duur, omdat je alles gebruikt in die ene dieet week. Dus staat er ergens een recept met een halve tomaat, dan zal je verder in de week de ander helft van de overgebleven tomaat gebruiken. Als dat niet economisch verantwoord is, weet ik het niet meer? Ook staan er bij de menu’s duidelijk vermeld hoeveel je er van mag hebben. Het staat in eenvoudige tekens vermeld, dat zelfs mijn dochter van 8 jaar het zou begrijpen. Dus iedere dag is al voor je uitgezocht wat je mag eten als ontbijt, lunch en diner. Maar ook de tussendoortjes en als diner krijg je de keuze uit 7 recepten die je mag nuttigen. Leuke, gevarieerde recepten. En niet onbelangrijk: super lekker én eenvoudig! Wat ik wel jammer vind, is dat je in een week hetzelfde moet eten als ontbijt, lunch en tussendoortjes. Je mag wel ‘ruilen’ voor producten die in de lijst staan vermeld. Deze lijst bevind zich ook in het boek en zo zie je in 1 oogopslag welke producten in welk rijtje thuis horen en hoeveel je er van mag.

Jeetje, wat een gepuzzel om af te vallen! Ik vind het maar ingewikkeld en vind het nogal irritant omdat ik steeds moet kijken hoeveel ik waarvan mag. Dan vond ik in andere dieetboeken een stuk overzichtelijker, omdat daar vaak per dag precies stond beschreven wat je mocht eten. Hier staat het toch weer anders en moet je op zoek naar wat je mag. Voorbeeld: je mag als lunch een volkoren bol, 2 el filet americain, sla, komkommer. Na dag 2 begint dat toch mijn neus uit te komen en wil ik wat anders. Dit zoek je dan op in je lijstje wat ik dan mag hebben en loop dan al spaak. Ik kan die volkoren bollen nergens terug vinden en kies maar voor een volkoren pistolet. En de filet americain eet ik toch maar de hele week tot ik er misselijk van word. Is dat het idee erachter? Je misselijk eten tot je het niet meer wilt?

Wat wel heel mooi is: JE MAG SNOEPEN! Jawel, je krijgt een joker lijst. Dit houdt in dat je verplicht 2 keer in de week moet snoepen! Daar is ook weer een mooi lijstje van gemaakt waar je uit kunt kiezen. Dus eigenlijk leef je naar die momentjes toe. Althans, ik wel. Ik ben een echte zoetekauw en wil graag snoepen. Hoera! Zo wordt afvallen toch nog een beetje leuk.

Werkt dit dieetboek? Zeker weten! Ik ben 5 kilo kwijt geraakt in 4 weken en daar zaten de feestdagen ook nog eens tussen. Is het makkelijk? Als je het principe eenmaal door hebt, is het goed te doen. Maar makkelijk is het zeker niet. En heel jammer, ook bij dit dieet moet je blijven bewegen want afvallen gaat nog steeds niet vanzelf. Een leuk en handig boek als je alle andere diëten meer dan zat bent.

Bodie Boost – Charlotte Willems
Dieetboek, paperback, 144 pagina’s, Karakter
Bestel dit boek hier>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …

Share
Share