Kuikens op de dierderij [recensie]

Hendrik Haan runt samen met de andere dieren de Dierderij. Op een dag heeft hij groot nieuws; hij wordt vader. Niet van tien, niet van twintig, maar van dertig kuikens! Maar hoe houd je al die kleine gele kuikens uit elkaar? En hoe voorkom je dat ze de Dierderij afbreken?

Recensie
De voorkant van het boek Kuikens op de boerderij is vrolijk en maakte hier thuis drie kinderen al enthousiast om er zelf al in te gaan bladeren. Toen ik even later het boek pakte om het voor te gaan lezen, zag ik staan dat het een telboek was en laat dat nou iets zijn wat ze hier de hele dag door doen. Zelfs Xavi die inmiddels in groep drie zit en al heel wat ingewikkelde rekensommen aan het maken is, vindt het nog steeds leuk om aan tafel, in de auto, op straat, noem maar op, alles te gaan tellen.

Yuna en Quint zijn nu drie en kunnen steeds beter tot twintig tellen, al wordt er soms wel een stapje overgeslagen waardoor we het riedeltje twee keer voorbij horen komen. Hoe dan ook, er wordt de hele dag door wel geteld in ons gezin.

Het boek voorspelde dus in ieder geval plezier en strijd om wie er mag tellen dus ik was zelf ook erg benieuwd. Het hele verhaal is in rijm verteld waardoor het makkelijk meeleest en de kinderen vullen het lekker aan. Soms moest ik even goed lezen om de rijm goed op te pakken, maar als je het een tweede keer leest dan gaat dat gelijk een stuk beter.

De mooie illustraties van Alice Hoogstad nemen je mee naar de boerderij, waar Hendrik Haan kennismaakt met zijn kuikens en probeert om zo goed mogelijk zijn hele kroost van dertig kuikens bij elkaar te houden. Dat is nog niet zo makkelijk en samen met de andere dieren van de Dierderij verzint hij van alles om de kuikens uit elkaar te houden en vooral ook rustig te houden. Het einde is wat onverwacht en past niet helemaal naar mijn idee maar al met al is het een grappig boek met hele leuke illustraties en door het rijmen en het tellen heel speels en leerzaam.

Kuikens op de boerderij – Lida Dijkstra
Illustraties door Alice Hoogstad
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Nevermoor – Morrigan Crow en het Wondergenootschap

Leuk, leuk leuk… boeken die over ‘magische dingen’ gaan. Ik heb als tiener al genoten …